Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Uzmanı Libra’yı Yorumladı: Bitcoin İçin Yararlı Mı Yoksa Zararlı Mı?

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, 2020 yılının ilk yarısında piyasaya süreceği yeni kripto para birimi “Libra”yı, 18 Haziran günü tanıttı. Kendi blok zincirine sahip olacak koin, egemen birkaç para birimi tarafından desteklenecek ve bu rezervler “Libra Birliği” tarafından yönetilecek. Ayrıca bu işbirliği Libra’nın gelişmesine odaklanan bazı faaliyetlerde bulunacak.

Libra, MasterCard, PayPal ve Coinbase gibi finans teknolojisi devlerini bir araya getirdi. Bu güçlü desteğe rağmen koin ne yazık ki kısa sürede sektörün önemli simalarının ilgisini çekemedi.

“Libra Bitcoin’in Yararına Olacak”

 

WhatBitcoinDid ile yapılan bir röportajda, Wyoming blok zincir koalisyonunun kurucu ortağı Caitlin Long Libra’nın “iki ucu keskin bir kılıç” olduğunu söyleyerek artılarını ve eksilerini anlattı. Kendisi Facebook’un kripto para birimini herkesin kullandığı bir terime dönüştüreceği için durumun Bitcoin’in yararına olacağını savunuyor.

“Sektörde sıkça rastlıyoruz, blok zinciri aslında Bitcoin demek değil ancak insanlar hep Bitcoin etrafında toplanıyorlar. Bu sapma, geniş destek kazanma ve benimsenme yönüyle bakıldığında faydalı bir sapma olsa da bu blok zincirinin değil Bitcoin’in bilinirliliği ile sonuçlanacak”

Long’a ayrıca, Libra’nın birkaç itibari para dışında belirli bir para birimine bağlanmayacağı düşünüldüğünde Libra’nın bir para birimi sayılıp sayılmayacağı da soruldu. Long bu açıdan değerlendirildiğinde Libra’nın kesin olarak Bitcoin’e benzer bir para birimi olacağını belirtti ve bunun “Merkez bankası” gibi işlev göreceğini “Merkez Bankasının özel bir versiyonu” olacağını savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment