Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Calibra’nın Başındaki İsim David Marcus Libra İle İlgili Açıklama Yaptı

Dijital cüzdan Calibra‘nın başında bulunan isim David Marcus, 16 Temmuzda düzenlenen ABD Senatosu Bankacılık Komitesinin huzurunda Libra ile ilgili endişeleri gidermeye çalıştı. Marcus, Libra’nın amacını, yasal statüsünü ve gizlilik konusundaki yaklaşıma açıklık getirmeye çalıştı.

David Marcus, Libra’nın merkez bankalarıyla rekabet içinde olmayacağını ayrıca ülkelerin para politikalarına zarar vermeyi amaçlamadıklarını açıkladı. Libra’nın özel bir para birimi haline gelerek, egemen para politikalarıyla rekabete girmesi ve ikincil ekonomi oluşturmasına yönelik endişelerle ilgili Marcus şunları söyledi,

“Libra, egemen para birimleriyle rekabet içinde olmaduğından veya para politikalarına müdahale etmediğinden emin olunması için Federal Rezerv ve diğer merkez bankaları ile ortaklaşa çalışacaktır. Para politikası doğrudan merkez bankalarının yetkisi dahilindedir.”

Libra ile ilgili diğer endişeler ise kara para aklanmasını sağlaması, müşteri taraması ve bankaların gizlilik prosedürlerinin dışına çıkaracağı yönündeydi. Libra İsviçre’nin mali düzenleyicisi Mali Piyasa Otoritesi nezaretinde yürütülecek.

Libra ayrıca, ABD merkezli yönetmeliklere uyum gösterebilmek için ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçlar Uygulama Ağı’na da kaydolmayı planlıyor.

Bir diğer endişe ise Facebook’un veri toplama geçmişi ve Cambridge Analytica skandalıyla ilgiliydi. Marcus, bu konuyla ilgili “Calibra’nın hiçbir şekilde kullanıcı verilerini Libra ile paylaşmayacağını” söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment