Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cambridge Üniversitesi Araştırması: Bitcoin Bitti İddiaları ‘Abartı’

Bitcoin ile ilgili olarak özellikle de yaşanan son düşüşün ardından balon patladı yorumları giderek sıklıkla yapılmaya başlandı. Aslında, ana akım medya organları ya da Bitcoin karşıtları için bu düşüşler, eski söylediklerini bir araya getirip ‘Ben demiştim’ deme fırsatı ve artık kripto para dünyası; açıkça söylemek gerekirse bu tarz şeyleri duymaya alıştı.

Yine de, konuyla ilgili Cambridge Üniversitesi bir araştırma yaptı ve son dönemde sayıları giderek artan bu ‘Bitcoin öldü’, ‘Bitcoin bitti’, ‘Balon patladı’ gibi iddiaları mercek altına aldı. Yetkililer, yaptıkları araştırmada Bitcoin’de yaşanan fiyat düşüşünün, medya organları tarafından ziyadesiyle abartıldığını ifade etti.

Raporda aynı zamanda madencilik ve ülkelerin dağılımı ile ülke ülke hash gücü de ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Konuyla ilgili kaleme alınan metinde, şu ifadelere yer verildi:

”Kripto para endüstrisinin bittiğini  ya da öldüğünü ifade eden metinlerin sayısında son dönemde büyük bir artış yaşanıyor. 2017’de yaşanan süreç Bitcoin tarihinde ilk olsa da ve fiyat çok yüksek bir şekilde artsa da, Bitcoin halen Ocak 2017 seviyelerinin üzerinde işlem görüyor. Bu da, aslında yaşanan şeyin o denli büyük bir sansasyon yaratmaması gerektiğini ifade ediyor. Bu durum karşısında, medyada yer alan haberler ve birtakım bazı metinlerin, Bitcoin’in öldüğü ya da kripto para piyasasının bittiği yönünde olması, olayın net bir şekilde abartıldığının bir göstergesidir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment