Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Şantajı ile Bomba Tehdidinde Yeni Perde: Olay Hong Kong’a Sıçradı

Son birkaç gündür, Bitcoin’in de adının karıştığı şantaj ve fidye olayları baş göstermeye başladı. İlk olarak Amerika ve Kanada’da yaşanan ve önemli bazı şirketlerin mail kutularına atılan bomba tehdidi ile başlayan iş şimdi de kripto para piyasalarının kalbinin attığı noktalardan birisi olan Hong Kong’a sıçradı.

Hong Kong ve Asya piyasasına ilişkin yayınlar yapan South China Morning Post isimli bir intenret sitesinin özel haber olarak paylaştığı bilgilerde, Bitcoin’in adının geçtiği bombalı saldırı tehditleri, ülkede artmaya başladı.

Teröristler, çeşitli büyük şirketlerin iletişim adreslerine mailler atarak, kendilerine 20 bin dolarlık Bitcoin istiyorlar ve eğer bunu yapmazlarsa; iddialarına göre binayı bombalayacaklarını belirtiyorlar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Network Box isimli şirketin CEO’su Michael Gazeley, maili gördükten sonra çok şaşırdığını ve şoke olduğunu ifade ederken; fidyecilerin kendilerinden 20 bin dolar istediğini ifade etti.

Gazeley, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Blackmail konusunda yaşadığımız bu şey beni açıkçası şoke etti. Gelen mailde, yirmi bin dolarlık BTC istendiği aksi takdirde binanın havaya uçacağı iddia edildi. Bu durum karşısında çok korktuk. Ancak belirtilen adrese hiçbir şekilde ödeme yapmadan olayı hemen polis ekiplerine intikal ettirdik. Ben yirmi yıldır bu sektörün içindeyim ve siber güvenlik işi ile uğraşıyorum. Ancak sizi temin ederim ki, kariyerimin ya da hayatımın hiçbir evresinde böyle bir şey görmedim ve şahit olmadım.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment