Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cameron Winklevoss Açtı Ağzını Yumdu Gözünü: SEC’ye Ağır Eleştiri!

ABD’li popüler kripto para borsası Gemini’nin kurucu ortaklarından Cameron Winklevoss, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin (BTC) ETF tutumuna karşı ağır eleştirilerde bulundu.

Gemini’nin kurucu ortaklarından Cameron Winklevoss 2 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC hakkında ağır ifadelere yer verdi.

Winklevoss, SEC’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) konusundaki negatif tutumunun yatırımcılara büyük bir zarar verdiğini söyledi:

Bugün Tyler ile ilk spot Bitcoin (BTC) ETF başvurumuzun üzerinden 10 yıl geçti. SEC’nin bu ürünleri 10 yıl boyunca onaylamaması ABD’li yatırımcılar için tam bir felaket olmuştur ve SEC’nin bu konudaki başarısızlığını ortaya koymuştur.

Cameron Winklevoss, SEC’nin negatif tutumuyla yatırımcıları son 10 yılın en yüksek performans gösteren varlığına güvenle yatırım yapmaktan alıkoyduğunu söyledi. Winklevoss ayrıca SEC’nin kararları nedeniyle sektörde oluşan boşluğun iflas eden kripto para borsası FTX ve kripto odaklı yatırım şirketi Grayscale’in GBTC fonu tarafından işgal edildiğini ima etti. Bunların yanı sıra spot Bitcoin faaliyetlerinin denizaşırı (offshore) yargı alanlarına taşınması da kurucu tarafından SEC politikalarının bir sonucu olarak gösterildi.

FTX, SEC’nin inovasyonu engelleyici politikalarının eleştirildiği birçok olayda regülasyonların olumsuz sonuçlarına örnek olarak verilirken GBTC fonu ise Winklevoss tarafından “toksik” olarak nitelendirildi. Winklevoss, GBTC’nin yüksek negatif primle işlem görmesine ve yatırımcılarından aldığı fahiş işlem ücretlerine dikkat çekti.

Bu kapsamda kurucu ortak, SEC’nin vatandaşların finansal hayatını kısıtlayıcı eylemler güderek yetki sınırlarının dışına çıkmak yerine yatırımcıları korumak gibi asli görevlerini yerine getirmesi durumunda sermaye oluşumunun kolaylaşacağını öne sürdü. Ayrıca SEC’nin asli görevlerine odaklanmasının ABD’li yatırımcılar için daha pozitif sonuçlar getireceği de kurucu ortağın ifadeleri arasında yer aldı.

SEC, yakın zamanda aralarında Fidelity ve BlackRock’ın da bulunduğu birçok varlık yönetim şirketinin spot Bitcoin ETF başvurusunu yeterince net ve kapsamlı bilgilendirme yapmadıkları gerekçesiyle reddetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!