Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cameron Winklevoss: Sektörde Ciddi Bir Güven Sorunu Var

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden olan Winklevoss kardeşler, son zamanlarda sektörde yaşanan olaylar hakkında bazı açıklamalarda bulundular. Winklevoss kardeşler şu anda sektördeki en büyük eksikliklerden birinin güven olduğunu düşünüyorlar.

Gemini adlı kripto para borsasının yöneticiliğini yapan ve sektörün önde gelen isimlerinden olan Cameron Winklevoss geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta kripto para sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.

Winklevoss konferans sırasında özellikle son zamanlarda ilgi odağı haline gelen QuadrigaCX adlı borsa hakkında yorumlar yaptı. Cüzdanındaki fonlara erişemeyen QuadrigaCX hakkında konuşan Winklevoss, bu borsa örneğini kullanarak sektördeki yasal belirsizliklere atıfta bulundu. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Kripto para sektöründe bakıp da ders alabileceğimiz o kadar fazla şey var ki. Bunlar aslında tamamen güven sorunundan kaynaklanıyor. Eğer sektör yasal olarak düzenlenirse o zaman olumlu gelişmeler görebiliriz.”

Winklevoss, kripto para sektöründeki yasal belirsizliklerin sektörü oldukça olumsuz şekilde etkilediğini düşünüyor ve bir süredir düzenleme sürecini hızlandırabilmek için SEC ve CFTC ile işbirliği yapmaya çalışıyor.

Cameron Winklevoss’a göre sektörün düzenlenmesi, zaman içerisinde daha fazla -kurumsal dahil olmak üzere- yatırımcının kripto paralara yatırım yapmasını sağlayabilir. Winklevoss bu durumun yaşanması durumunda Bitcoin fiyatının yeniden artış yaşayabileceğini ve rekor seviyelere ulaşabileceğini düşünüyor.

Winklevoss kardeşlerin sektörün düzenlenmesi için gösterdikleri çaba tam olarak ne kadar başarılı olacak henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment