Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Genel Görünümü: Bitcoin 4.000 Doları Zorlarken, Günün Yükseleni Stellar Oldu!

Kripto para piyasası Mart ayının ilk haftasına oldukça hareketli ve dalgalanma dolu giriş yapsa da, Mart ayının ikinci haftası nispeten daha durgun ve yatay bir grafik çizmekte.

Lider kripto para birimi Bitcoin birkaç gündür süren ufak çaplı yükselişini sürdürüyor ve basın saatine göre 3.961 dolar birim fiyattan 4.000 doları zorluyor. Bitcoin %0.32 yükseliş yaşarken top 10 kripto para içerisinde Ethereum hariç bütün kripto paralar aynı renge sahip.

Ethereum basın saati itibariyle %0.09 düşüş yaşamakta ve tekrardan 140 doların altında seyretmeye başladı. Ethereum’un hemen altındaki XRP %0.36 yükseliş ile Ethereum ile arasındaki farkı azaltmaya çalışıyor ancak basın saati itibariyle fark 1.400 milyar dolar civarında.

Top 10 kripto para biriminin ilgi çeken elemanı şuan için toplam piyasa hacmine göre dokuzuncu sırada yer alan Stellar gibi gözükmekte. Stellar Lumens basın saatine göre %9.47’lik bir yükselişe sahip ve toplam piyasa hacmini 1.955 milyar dolara, birim fiyatını ise 0.101 dolara kadar çıkardı. Stellar’ın yaklaşık 60 milyon dolar üzerinde bulunan stabil kripto para birimi Tether ise Stellar’ın yükselişinin devam etmesi durumunda dokuzuncu sıraya gerileyebilir.

Son günlerin en hareketli kripto para birimlerinden olan Binance kripto para borsasının kripto para bara birimi Binance Coin ise %.1.71’lik bir yükselişe sahip ve önündeki Bitcoin Cash ile 300 milyon dolarlık bir fark bulunmakta.

Stellar Lumens’in Tether’i toplam piyasa hacmine göre geçmesi aslında piyasa için iyiye işaret. Tether ne zaman top 10 içerisinde yükselse, bu genel olarak piyasanın kötü gittiği ve birçok kişinin volatiliteden etkilenmemek için stabil koin’e geçiş yaptığı zamanları temsil ederken, Tether’in düşüşü genel olarak piyasanın yükseldiği anlamına gelmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment