Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Bitcoin Miner Üreticisi Canaan İlk Çeyrekte 61.5 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Bitcoin madenciliği için ASIC üreten ve sektörün en büyük isimlerinden biri olan Canaan, 2021’in ilk çeyreğini kapsayan finansal raporunu yayımladı. Şirket, çeyrek genelinde 402.8 milyon yuan (61.5 milyon dolar) değerinde gelir elde etti.

Nasdaq’ta listelenen Çinli Bitcoin miner üreticisinin ilk çeyrekteki geliri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla (yuan bazında) neredeyse 6 kat büyüme gösterdi. 2013’te kurulan şirket, mart ayında yaptığı açıklamada özellikle Kuzey Amerika ve Orta Asya’daki Bitcoin madencilerinden yoğun sipariş almaya başladığını belirtmişti.

Bitcoin fiyatındaki artış Canaan’a yaradı

Ürün yelpazesinde AvalonMiner gibi seriler bulunan Canaan, yılın ilk çeyreğinde Bitcoin madencilerine toplamda 2 milyon Thash/s sağladığını açıkladı. Bu sayı, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 900.000 Thash/s, son çeyreğinde ise 0.2 milyon Thash/s olmuştu.

2020’nin ilk çeyreğinde 2.4 milyon yuan brüt kar açıklayan Canaan, bu yılın ilk çeyreğinde 61.5 milyon dolarlık gelir üstünden 29.6 milyon dolar (194.2 milyon yuan) brüt kar elde ettiğini duyurdu. Şirketin net karı, yaklaşık 200.000 dolar oldu.

Canaan CEO’su, birinci çeyrek raporuna ilişkin yaptığı açıklamalarda şirketin performansındaki iyileşmenin, “Bitcoin fiyatındaki ralliden, artan müşteri talebinden ve (Canaan’ın) üretim ve teslimat sürecini geliştirmiş olmasından” kaynaklandığını söyledi.

Canaan, nisanın sonunda yaptığı açıklamada Avustralya merkezli bir madencilik şirketi olan Mawson Infrastructure’a yıl boyunca toplamda 11.760 tane AvalonMiner A1246 tedarik edeceğini duyurmuştu. .

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!