Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CANLI: Fed Başkanı Powell Açıklamalarda Bulundu

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell yaşanan son gelişmelerle ilgili basın toplantısında konuştu.

FED Başkanı Powell gerçekleşen basın toplantısında ilk olarak Aralık ayında faiz artışı hızının yavaşlamasının mümkün olduğundan bahsetti. Ancak enflasyon ile mücadelenin hala sürdüğünü belirtti.

Enflasyonu düşürme ve mücadele konusunda ise FED’in hala çok yolu olduğunu ifade ederek sözlerine devam etti.

Enflasyonun düştüğüne ikna olmak için daha fazla kanıta ihtiyaçları olduğunu belirten Powell, enflasyonun ve faizlerin önümüzdeki aylarda beklentilerin üzerinde gelebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Eylül ayında gelen enflasyon verisinin şaşırtıcı ve sevindirici olduğunu belirten Powell, beklentilerin altında gelen enflasyon verisine rağmen hala faiz artırım politikalarının işe yaradığına ve enflasyonun kesin olarak düştüğüne ikna olmak için erken olduğunu belirtti

Enflasyonun düşmesi gereken nokta konusunda daha önceden de belirttiği %2’lik oranı yenileyen Powell, enflasyonu bu değere düşürmelerinin gerekliliğini vurguladı.

ABD borsaları Powell’ın konuşması sonrasında piyasaları pozitif açtı, ayrıca Bitcoin 17 bin doların üzerine çıktı.

Aralık ayında yapılacak faiz artırımı için 50 baz puanlık beklenti %72 olarak görülürken, Powell’ın konuşması bitti. Gazetecilerden soru almaya başladı.

Enflasyondaki ilk yükselişin maaşları etkilemediğini belirten Powell, ancak şu anki durumda ve ileride enflasyonun maaşların belirlenmesinde önem arz edeceğini ifade etti. Bunun yanında bu belirlemenin %2’lik enflasyon baz alınarak gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!