Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Capcom Hacklendi: 11 Milyon Dolarlık Bitcoin Ödemek Zorunda!

Ünlü oyun şirketi Capcom, hack saldırısına uğradı ve hackerlar Bitcoin ile ödeme yapılmasını talep etti. Hackerlar, Capcom şirketinin hassas verilerini ele geçirdiğini belirterek şirketten 11 milyon dolar değerinde Bitcoin istedi.

Devil May Cry, Resident Evil, Street Fighter gibi popüler oyunları yaratan Capcom’un hack saldırısına uğradığı ve saldıranların Bitcoin (BTC) talep ettiği haberi geldi. Japonya merkezli oyun şirketi Capcom, 4 Kasım tarihinde yetkisiz erişim başlığı altında bir duyuru yapmıştı. Yapılan duyuruda 2 Kasım tarihinde Capcom ağında bulunan bazı sürücü, e-posta ve sunuculara erişimde problem yaşandığı, soruşturmaların sürdüğü beyan edilmişti. Yaşanan bu durumun çevrim içi oyunları ya da web sitelerini etkilemediği de ayrıca ifade edildi.

Capcom, yapılan saldırıyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğü, ağ üzerinde bulunan bazı işlemlerin durdurulduğu ve gerekli mercilere durumun iletildiği söylendi.

Bu uzman saldıranın kimliğini çözdü

Cryptopotato’nun aktardığına göre, Pancak3lullz ismini kullanan bir siber güvenlik uzmanı, Capcom ağındaki kötü amaçlı yazılımı analiz ederek “Ragnar Locker” adlı bir grubun geliştirdiği fidye yazılımı olduğunu keşfetti. Uzman, 2 terabaytlık verinin şifrelendiğini ve çözmek için 11 milyon dolar değerinde Bitcoin ödenmesi gerektiğini söyledi.

Ele geçirilen veriler arasında şirketin gizli belgeleri, çalışanların fesih sözleşmeleri, Japon pasaportları, Steam satış raporları, banka dokümanları, sözleşme ve çeşitli stratejik dosyaların bulunduğu öğrenildi.

bitcoin-hack

Uzman Jamie Hart, söz konusu saldırıyla ilgili Threatpost’a şunları söyledi:

“Raporlara göre, saldırıdan Ragnar Locker fidye yazılımı varyantını kullanan kişiler sorumludur. Ancak Capcom bunu direkt olarak doğrulamadı. Ayrıca bu kişiler, yüksek ödeme potansiyeli nedeniyle video oyun endüstrisindeki şirketleri hedefleyebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!