Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Bölge Ofisini Dubai’de Kurduğunu Açıkladı

Ripple, bölge ofisini Dubai şehrinde kurmaya karar verdiğini açıkladı. Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) yayınlanan basın açıklamasına göre, Ripple ödeme sistemlerinde devrim yaratmak ve yeni projeler geliştirmek için Dubai’de bulunan finans kurumlarıyla birlikte çalışacak.

Ripple, Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nin aktardığına göre, Dubai’yi yenilikçiliği, geniş finansal ağı ve Orta Doğu, Günay Asya, Afrika gibi bölgelerdeki ünü sebebiyle tercih etti. DIFC, konuyla ilgili olarak geleceğe yönelik çalışmalarında Ripple ile aynı vizyona sahip olduklarını aktardı.

“Ripple, DIFC’e katılan en heyecan verici şirket”

Dubai Uluslararası Finans Merkezi CEO’su Arif Amiri; dünya standartlarından, yönetmeliklerinden ve kanunlarından yararlanan FinTech şirketlerinin bölgedeki diğer küresel müşterilerle çalışarak merkezin gelişimine katkıda bulunabileceklerini söyledi. Yaşanan pandemi sonrası görülecek iyileşme döneminde dijitalleşmenin ön plana çıktığının farkında olduklarını dile getiren Amiri, DIFC için Ripple ve bünyelerinde bulunan 230’dan fazla FinTech şirketinin geleceği şekillendirmede çok büyük etkisi olacağını belirtti. Amiri, sözlerine şöyle devam etti:

“Ripple, 2020 yılında Dubai Uluslararası Finans Merkezi’ne katılan en heyecan verici şirketlerden bir tanesi oldu. Ripple, finans sektöründeki yenilikleri takip ettiğinden merkezimizin vizyonu çerçevesinde Ripple’ın bizim için mükemmel bir müşteri ve ortak olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ripple ile birlikte Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri ve bölgede bulunan diğer şirketlerle blockchain kullanımını bir üst seviyeye taşıyacağız. Bununla birlikte, Emirates Blockchain stratejimizi de 2021 yılında hızlandıracağız.”

Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA bölgesi ve Güney Asya Genel Müdürü Navin Gupta da Ripple’ın Dubai’de açacağı bölge ofisiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Gupta, DIFC’nin müşteri potansiyeli nedeniyle tercih sebebi haline geldiğini, bölge ofislerinde blockchain tabanlı projeler geliştirmek ve bu projeleri tanıtmak için Ripple’ın adeta bir sıçrama tahtası görevi göreceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!