Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Capital Group, Aile Üyeleri ve Ortaklarına ICO Yatırımlarını Yasakladı

Amerika’da finansal hizmet veren ve ülkedeki en eski yatırım şirketlerinden biri olan Capital Group, kurallara bir güncelleme yaparak 19 Nisan tarihinden sonra geçerli olmak üzere aile üyelerinin ve şirket ortaklarının ICO’lara yatırım yapmasının yasaklandığını duyurdu.

ICO’lar ve IPO’lar (Halka arz) hakkında yapılan açıklamada, aile üyeleri ve iş ortaklarının bu organizasyonlara yatırım yapamayacağı açıklanırken, dökümanın ilerleyen bölümlerinde ise IPO’lara karşı bazı istisnalar olabileceği belirtildi ancak ICO’lar için aynı şeyin geçerli olmadığı da görüldü.

ICO’lar ile ilgili olarak, yasağın tüm ortakları kapsadığı belirtilirken yasağın delinmesi durumunda karşılaşılacak ceza ile ilgili olarak ise net bir açıklama yapılmadı.

Aynı zamanda dökümanda bu yasağın müşteriler adına yapılan yatırımlarda geçerli olup olmadığına ilişkin de bir bilgi verilmedi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Mayıs ayında Amerika Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), bir açıklama yaparak, kripto paralar ile ilgili olan 100’den fazla hedge fonunun incelemeye alınacağını duyurmuştu. Yatırımcılara pazarlanan ürün ile fon yöneticilerinin aldığı ürünün uyuşup uyuşmadığının inceleneceği araştırma; mana itibariyle daha büyük önem arz ediyor. Birçok otorite bu araştırmanın SEC’in bu fonlarla alakal politikaları hakkında ip uçları almak için bu araştırmanın önemli olduğunu belirtmişti.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Güney Kore hükümeti, bünyesinde çalışan personellerin kripto para ticareti yapmasını veya ellerinde kripto para bulundurmasını yasaklamış; bu yasağı delecek kişileri ise ağır disiplin yaptırımlarının beklediğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment