Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’da Kripto Paralar ile Emlak Sektörünü Birleştiren Fon, Yasal Geçerlilik Kazandı

Münih merkezli Bitreal Yatırım Grubu, Alman Federal Finansal Otoritesi’nden kripto para ve gayrimenkul sektörlerini içeren hibrid fonunun pazarlanması için resmi izin alındığını açıkladı.

Şirketin LinkedIn profilinde yazanlara göre, Bitreal Capital’in ilk olarak 2017 yılında özel yatırım fonları bulma ve bu yatırım şanslarını sağlama amacı ile kurulduğu belirtilirken, gayrimenkul piyasası ile Blockchain sektörünü birleştirecek bu sistemin Almanya’da faaliyete geçeceği bilgisi de paylaşıldı.

Şirketin belirli başlı kripto paralar aracılığı ile yatırım yapmayı planladığı ve Almanya’da genelde banka kredileri ile işleyen ve ülke ekonomisinde önemli bir pay işgal eden klasik gayrimenkul sistemine yeni bir soluk getirmeyi amaçladığı kaydedildi.

Hisse senetlerinin yedi yıllık bir ortalama süreçta yaklaşık yüzde 15 kar bırakacağının tahmin edildiğini belirten açıklamada, hisse senedi hacmi olarak da hedefin 40 milyon euro olduğu açıklandı.

Büyük kripto para yatırımcısını sektöre çekebilmek için senetlere Euro’nun yanı sıra Bitcoin ve Ethereum da yatırma seçeneğini ekleyen kurum; aynı zamanda yatırımcılara, paralarını itibari para birimi olarak veya belirlenen kripto para türlerinde çekme şansı da sunuyor. Konuyla ilgili konuşan şirket yöneticisi Boris Hardi büyük yatırımcı ailelerden sıklıkla kripto paralar ile ilgili sorular almalarının ardından böylesi bir hareket başlattıklarını açıklayarak, şunları söyledi:

”Geçtiğimiz yazdan bugüne, büyük ailelerden ve çok zengin kişilerden sürekli olarak kripto paralara nasıl yatırım yapmalıyız sorusunu aldık. Yine bu sorular içinde hangi kripto paranın güvenilir ve iyi bir yatırım olacağı, Blockchain sisteminde nasıl bir katılımcı olunabileceği ve nelerin yapılması gerektiği gibi sorular da vardı. Tüm bu sorulara cevabımız bu fondu ve artık bu fon, Almanya’da yasallaştı.”

Alman hükümeti hatırlanacağı üzere ICO’lar ve onların yasalardaki yeri hakkında çok çeşitli sorulara maruz kalmıştı. Bu yıl Şubat ayında konuyla ilgili açıklamalar hükümet kanadından gelirken, tüm ICO’ların ve onları düzenleyen kişi / kurumların düzenlenmiş ekonomi piyasalarındaki yeterliliklere sahip olmaları gerektiği belirlenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment