Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Himmet Karadağ Kripto Paralar ve Blockchain Hakkında Açıklama Yaptı

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Finans Teknopark A.Ş Protokol İmza Töreninde Blockchain’e ve kripto paralar hakkında açıklamalar yaptı.

TEMELLERİ 2015’te Borsa İstanbul ile Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle atılan Finans Teknopark Anonim Şirketi’nin bugün itibariyle İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin de pay sahibi olarak katılmasıyla, Finans Teknopark A.Ş. Protokol İmza Töreni, Borsa İstanbul’da yapıldı.

Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde, Business France tarafından düzenlenen Fransız Türk Fintech İşbirliği Organizasyonu’nda imza töreni düzenlendi. Finans Teknopark AŞ’nin imza töreni, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren tarafından gerçekleştirildi.

“DİJİTAL PARALAR DAHA DA POPÜLER OLACAK”

Özellikle Blockchain teknolojisinin gelişmesiyle, dijital paraların daha da yaygınlaşacağını ve popülerleşeceğini düşündüğünü dile getiren Karadağ, “Borsa İstanbul olarak biz geçen yıl Blockchain ile ilgili çalışma gruplarımızı kurduk, o alanı yakından takip ediyoruz. Para, kolay taklit edilemeyen çok ciddi güvenlik özelliklerini barındırıyor. Klasik kullanılan merkez bankalarının banknotlarıyla bu Blockchain’nin de içinde bulunduğu dijital paraları kıyasladığımızda karşılaştırılmayacak kadar sanal tarafta çok daha kapsamlı özellikleri karşımıza çıkıyor. Merkez bankaları ve finans alanındaki kuruluşlar da yakın gelecekte muhakkak dijital paralara doğru yönelecekler” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment