Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) Ekosisteminin İlk Tamamen Düzenlenmiş Stablecoin’i Yolda: Tarih Belli Oldu

Cardano (ADA) ekosisteminin tamamen itibari para destekli ve düzenlenmiş ilk stablecoin’i USDA duyuruldu.

Cardano’nun resmi ticari kolu ve kurucu kuruluşu olan Emurgo CoinDesk’e verdiği bir demeçte, Cardano ekosistemine ait tamamen itibari para destekli ve düzenlenmiş ilk stablecoin’i duyurdu. USDA adı verilen stablecoin’in 2023 yılının başlarında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Emurgo FinTech Genel Müdürü Vineeth Bhuvanagiri, tamamen itibari para destekli ve mevzuatla uyumlu bir stablecoin’in piyasaya sürülmesinin, topluluğun geleceği için bir sonraki adım olduğunu belirtti.

USDA, Emurgo’nun kullanıcılara Cardano tabanlı varlıklar üzerinde çalışan çeşitli finansal hizmetler ve ürünler sunacacağı daha geniş bir proje olan Anzens’in bir parçası olacak. Proje dahilinde stablecoin’in yanı sıra kredi, mevduat hizmetleri, kripto tabanlı kart ödemeleri, geleneksel pazarlar ile merkezi olmayan uygulamalar gibi farklı hizmetler de sunulacak.

Şirket, Anzens platformunun 2023’ün ilk çeyreğinde başlatılmasının planlandığını söyledi. Emurgo, adını vermediği bir ABD merkezli finansal hizmetler şirketi ile iş birliği içerisinde olduğunu ve şirketin stablecoin’in tamamen mevzuatlara uygun çıkarılmasını sağladığını ifade etti.

USD’nin tokenleştirilmesinin yanı sıra yakın zamanda USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) gibi stablecoinlerin USDA’ya dönüştürülmesinin sağlanacağı ve uzun vadede Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerine de dönüştürülmesi yönünde planların olduğu şirket tarafından ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!