Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) Geliştirici Ekibi Amerika’nın En Büyük Üniversitelerinden Biriyle Ortaklık Kurdu

Cardano (ADA) geliştirici şirketi Input Output, Amerika’nın köklü üniversitesi Stanford ile yeni bir araştırma merkezi için ortaklığa başladığını duyurdu.

Kripto para marketinin en hacimli sekizinci varlığı olarak karşımıza çıkan Cardano, blockchain geliştirici ekibini Input Output‘un yaptığı yeni bir açıklamaya göre Stanford Üniversitesi ile taze bir ortaklık başlattı. Söz konusu ortaklığın merkezinde yer alan “araştırma merkezi” için 4,5 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını açıklayan şirket, yeni nesil yazılımcıların Cardano altyapısının geliştirilmesinde öncü rol oynamasını hedefleniyor.

Önümüzdeki 3 yıllık süreci kapsayacak olan yatırım ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerine finansal destek sunulması amaçlanıyor. Ayrıca öğrenciler için burs başvurularının önümüzdeki ay açılması ve kasım ayının sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.

Bünyesine dahil ettiği genç zekalar ile blockchain teknolojisi konusunda yenilikçi adımlar atmayı amaçlayan şirket için bu tür yatırımlar bir ilk değil.  2017 yılında Tokyo Teknoloji Enstitüsü ve Edinburgh Üniversitesi gibi akademik kuruluşlara da sponsor olan Input Output, bu konuda ki titiz çalışmalarına devam edecek gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!