Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Avustralya CEO’su: Savunmasız Kullanıcıları Korumak İçin Önlemleri Arttırıyoruz

Binance Avustralya, kripto para dolandırıcılıklarının en büyük hedefi olan savunmasız kullanıcılar için önlemleri arttırdıklarını ve konu ile ilgili personel alımlarını başlattıklarını açıkladı.

Binance Avusralya CEO’su Leigh Travers yakın tarihte Cointelegraph ile yaptığı bir röportajda Avustralya çapındaki kullanıcılar için yeni ve geniş kapsamlı önlemler almaya başladıklarını duyurdu. Söz konusu “savunmasız kullanıcılar” tanımlamasına yaşlıların, engellilerin, kırsalda yaşayan ve konu hakkında pek fazla bilgi sahibi olmayan insanların dahil olduğunu belirtildi.

Kullanıcıları koruma ve geliştirme kapsamında Avustralya hükümeti ile ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerine değinen CEO, özellikle bu tür savunmasız kullanıcıların sıklıkla dolandırıcıların ana hedef kaynağı olduğunu ifade etti. Ayrıca Avustralya’da faaliyet gösteren araştırma şirketi Scamwatch‘in geçen sene sunduğu rapora göre savunmasız kullanıcılar kapsamında yer alan bu topluluğun sahte yatırım planları yüzünden 2021’in ilk yarısında 25 milyon dolarlık dolandırıcılığın kurbanı olduğu açıklandı.

Binance Avustralya’nın Mali Suçlar Birimi başkanı Zachary Lu ise konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

Piyasalarda dolanan 500 farklı dolandırıcılık şekli var ancak ‘yatırım dolandırıcılıkları’ her zaman en üst sırada. Dürüst olmak gerekirse bu durum kripto para sektörüne özel değil, yatırım dolandırıcılığı genel olarak uzun bir süredir dolandırıcılık faaliyetlerinin bir numarasında yer alıyor. Herkes için güvenlik önlemlerine özen gösteriyoruz fakat söz konusu kullanıcı grubunun bu tür dolandırıcılıkların kurbanı olma ihtimali diğerlerine göre bir kaç kat fazla.

Ekibin konu hakkındaki araştırmaları hızla devam ederken, sırf bu konuda çalışmalar yapacak kayda değer bir personel alım planını da devreye soktukları biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!