Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arnavutluk Polisi Thodex’in Kurucusu Fatih Özer’in Yakalandığını Açıkladı

Arnavutluk polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Thodex’in kurucusu Fatih Özer Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandı.

Thodex‘in firari CEO‘su Faruk Fatih Özer, Arnavutluk polisinin son dakika açıklamalarına göre Vlora kentinde tutuklandı. Türkiye tarafından “büyük çaplı dolandırıcılık” ile aranan CEO Özer’in milyonlarca dolarlık kripto para vurgunu yaptıktan sonra ardından binlerce mağdur bırakıp kaçtığı biliniyordu.

Geçtiğimiz sene nisan ayında yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun ile gündeme düşen Thodex kripto para borsası, CEO’nun kaçmasının ardından global çaplı insan avının bir parçası haline gelmişti. İlerleyen süreçte kardeşleri dahil olmak üzere 6 kişinin tutuklandığı bilinen olayda, uzun çabaların sonucunda bugün sabah saat 8.30’da (TSİ) yapılan bir operasyon ile Faruk Fatih Özer’de kıskıvrak yakalandı. Özer için 40 bin 562 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu. 

Söz konusu yakalama haberinin ardından Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama geldi. Bakanlık, “Thodex’in kırmızı bültenle aranan kurucusu firari Fatih Özer, Arnavutluk’ta yakalandı, emniyet tarafından Türkiye’ye iade işlemlerine başlandı” ifadelerinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!