Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) Hard Fork’u İçin Önemli Gelişme: Son Aşamasında

Cardano (ADA) yatırımcılarının uzun zamandır beklediği Vasil hard fork’u piyasa sürülmeden önceki son aşamasına ulaştı.

Haziran ayının sonunda gerçekleşmesi planlanan fakat güvenlik önlemleri nedeniyle ertelenen Cardano ana ağındaki güncelleme gelen yeni haberlere göre temmuz aynın sonunda devreye girecek. Cardano blok zincirinin arkasındaki geliştirici ekip olan Input Output şirketi, salı günü yaptıkları açıklamada ADA blockchain’in test ağını hard fork’lamak için bir teklif sundu ve böylece ana ağda gerçekleşecek olan geliştirme için geri sayım başladı.

Vasil yükseltmesinin, blockchain’e “kayda değer performans ve yetenek yükseltmeleri” getirmesi planlanıyor. Temmuz sonu devreye sokulması planlanan hard fork, “bugüne kadarki en büyük ve en iyi yükseltme” olarak tanımlıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, güncelleme aynı zamanda geliştiriciler için daha yüksek verim, geliştirilmiş komut dosyası performansı ve daha düşük maliyetler sağlıyor.

Her şey yolunda giderse, test ağındaki yükseltme 3 Temmuz‘da gerçekleşecek. Cardano topluluğu, test ağında ki uygulamaları incelemek ve hard fork’u devreye sokmak için en az dört hafta talep etti. IOHK, ana ağ daki hard fork’un “herkes rahat ve hazır olduğunda” gerçekleşeceğini söyledi.

Geliştirici şirketin Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ise şu şekilde:

Cardano Testnet’i hard forklamak için bir güncelleme teklifi sunduğumuzu ve Vasil ana ağ yükseltmesi için geri sayımı başlattığımızı bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Yeni Vasil düğümü (1.35.0) tarafından oluşturulan test net bloklarının %75’inden fazlası ile artık güvenli bir şekilde ilerlemek için iyi bir zincir yoğunluğuna sahibiz. Önümüzdeki hafta, IOG ekibinden başka bir sistem geliştirme güncellemesi edindiğimizde ilerleme hakkında sizinle daha fazla bilgi paylaşacağız.

Cardano blockchain’inde yapılan son önemli yükseltme, Eylül 2021’de, Cardano için özel olarak oluşturulmuş bir akıllı sözleşme geliştirme dili olan Plutus komut dosyalarını kullanarak “Alonzo hard fork’u” adıyla zincire dahil edilmişti.

Haber yazıldığı sırada Cardano ($ADA) fiyatı günlük %4,30’luk bir düşüşle 0,44 dolar seviyesine gerilemiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!