Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, Celsius’u Almaktan Vazgeçti: Bilançoda 2 Milyar Dolarlık Açık

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX, en büyük lending platformlarından Celsius ile bir anlaşma yapmayı düşünüyordu.

The Block’un yaptığı habere göre kripto para borsası FTX, Celsius’a finansal destek sağlama ve satın alma konusunda görüşmeler yaptı. Ancak şirket, Celsius’un mali durumunu gördükten sonra görüşmelere devam etmemeye karar verdi.

Habere göre Celsius’un bilançosunda 2 milyar dolarlık bir açık bulunuyor. FTX’in de bu durumu gördükten sonra anlaşmadan vazgeçtiği düşünülüyor. Yaklaşık 3 hafta önce 1.7 milyondan fazla müşterisi bulunan ve platform içerisinde 12 milyar dolar para bulunduğu belirtilen lending (borç verme) platformu Celsius’un piyasa düşüşünden kaynaklı ödemeleri yapamayacağı gündeme gelmişti.

Bu gelişmelerin ardından Celsius 12 Haziran tarihinde, tüm para çekme, transfer ve swap işlemlerini durdurduğu belirtmişti. Bir sonraki açıklamayı 20 Haziran’da yapan Celsius, bir haftalık sürenin ardından yaptığı resmi açıklamada çözüm arayışlarının devam ettiğini ancak zaman alacağını söylemişti.

Celsius şirketinin adı FTX ile anılmaya başlandığında şirketin hisse fiyatı yükseliş yaşamıştı ancak geçtiğimiz saatlerde gelen haberin ardından tekrar düşüşe geçti.

Ayrıca şirketin yerel token’ı CEL ise haberin piyasaya düşmesiyle birlikte volatil hareketler yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!