Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) Kurucusundan Çarpıcı Bitcoin (BTC) Açıklamaları: PoS’a Taşıyalım

Cardano (ADA)’nın kurucu Charles Hoskinson, önümüzdeki yıllarda Bitcoin’in (BTC) her türlü merkezi olmayan uygulama, akıllı sözleşmeler ve hatta ulus devletler tarafından kullanılacağına inanıyor.

Charles Hoskinson geçtiğimiz günlerde katıldığı bir YouTube yayınında Bitcoin hakkında ilgi çekici tahminlerde bulundu. Bitcoin’in sağlam para politikasının faydalarını takdir eden Cardano kurucusu 5 yıl sonrayı işaret etti. Hoskinson yaptığı konuşmada 5 yıl sonra ana zincirin dışında ana zincirde olduğundan daha fazla Bitcoin olacağını öne sürdü.

Hoskinson söz konusu yayında, wBTC gibi farklı ağlar üzerinde işlem yapmaya ve merkeziyetsiz borçlandırma platformları üzerinden faiz getirisi sağlamaya yarayan “sarılmış” Bitcoin’lerin önemine değindi. Wrapped (s Bitcoin’in (wBTC) şu anda 4,8 milyar dolarlık piyasa değeri ile kripto marketin 19. sırasında yer aldığına değinen milyarder kurucu bunun gelecekte çok daha ön plana çıkacağına inanıyor.

Hoskinson, Bitcoin hakkındaki iyi sözlerinin yanı sıra ağ üzerindeki İş Kanıtı (PoW) sisteminin çok fazla enerji tüketmesinden ve bunun gelecekte problemlere yol açabileceğinden endişelendiğini de bahsetti. Gelecek 100 yılda 2 milyon adet Bitcoin çıkartmak için yüksek miktarda enerji harcamanın makul bir seçenek olmadığına inanan Hoskinson, Bitcoin’in madencilik yapısında değişikliği şart görüyor.

Her ne kadar enerji konusundaki endişeler bir çok yorumcu tarafından dile getirilse de Bitcoin’in çalışma yapısını İş Kanıtı sisteminden Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçirmek kısa vade için pek olası ve kolay görünmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!