Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Devi Mastercard’dan Kripto Para Dolandırıcılıklarının Tespiti ve Önlenmesi İçin Yeni Teknoloji

Ödeme devi Mastercard, kripto para piyasalarındaki dolandırıcılığın tespiti ve önlenmesi için yeni bir teknolojiyi başlattığını duyurdu.

CNBC’nin 4 Ekim tarihli haberine göre finansal hizmet sağlayıcısı Mastercard, bankaların ödeme ağlarında bulunan kripto ticaret ağındaki dolandırıcılığı tespit etmelerine yarayan Crypto Secure programını başlattıklarını duyurdu.

Mastercard, Crypto Secure’un Mastercard ağı içerisindeki kripto borsalarının suçla ilgili risklerini belirlemek adına yapay zekadan, blockchain verilerinden ve diğer veri kaynaklarından yararlanan bir algoritma olduğunu belirtti.

Mastercard benzer bir hizmeti itibari para birimleri üzerindeki ağında faaliyet gösteren aktörlere uzun süredir sunuyor. Mastercard siber güvenlik ve istihbarat birimi başkanı Ajay Bhalla, bu yeni ürün sayesinde ağda faaliyet gösteren partnerlerin dolandırıcılıkla mücadele ederken yerel düzenlemelerle de uyumlu kalabileceklerini belirtti.

Mastercard’ın geçen sene satın aldığı California merkezli bir blockchain güvenlik şirketi olan Cipher Trace tarafından yönetilen Crypto Secure, kullanıcıları şüpheli faaliyetlere karşı korumayı amaçlıyor. Crypto Secure kullanan bankalar ve diğer Mastercard kart ihraççıları, kripto ticaretiyle ilgili faaliyetlerin şüphe taşıyor olma riskini temsil eden risk derecelendirmelerini görebiliyor. Ancak algoritma otonom karar alamıyor.

Mastercard uygulamanın hızla yaygınlaşmasını bekliyor zira Mastercard ağında yaklaşık 2.400 kripto para borsası olduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!