Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Kripto Para Analiz Şirketi CipherTrace’i Satın Alıyor

Ödeme teknolojileri devi Mastercard, perşembe günü yayımladığı basın duyurusunda kripto para odaklı istihbarat şirketi CipherTrace’i satın alacağını açıkladı.

  • Mastercard ile çalışan kuruluşlar, kullanılacak yeni teknolojileri kripto para konusunda daha fazla önlem almak ve yasalara daha uyumlu şekilde hareket etmek için kullanabilecek.

  • CipherTrace’in CEO’su Dave Jevans, yapılan anlaşmayla ilgili olarak, “Bu, kripto paraları ve dijital varlıkları yeni bir meşruiyet dönemine sokacak ve sunduğumuz imkanları 20.000’den fazla bankaya, kripto para şirketine ve hükümete ulaştıracak.” dedi.

  • 2015’te kurulan ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı gibi kurumlardan fonlama alan CipherTrace’in ürünleri; suç gelirlerinin aklanmasıyla mücadele, şüpheli işlem takibi, mali suç soruşturmaları ve yasal uyumluluk kapsamında kullanılabiliyor.

  • Satın alma anlaşmasının detayları paylaşılmazken, işlemin bu yıl bitmeden tamamlanmış olması bekleniyor.

  • Mastercard, CipherTrace’i alma kararının şirket olarak “dijital varlık alanında uyguladıkları stratejinin bir parçası olduğunu” belirtti.

  • Şu ana dek Circle, BitPay, Uphold gibi kripto para şirketleri ile iş birliği yapan Mastercard, temmuzun sonunda yaptığı açıklamada Start Path programı üzerinden kripto para ve blockchain şirketlerini de desteklemeye başlayacağını duyurmuştu.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!