Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Kripto Para Startuplarını Desteklemeye Başladı

Ödeme sistemleri sektörünün dev ismi Visa, dünya genelindeki startuplar için kurulmuş Start Path programının artık hızla büyümekte olan kripto para ve blockchain şirketlerini de kapsayacağını ve programa şimdiden bunun gibi yedi ismin katıldığını açıkladı.

Mastercard tarafından salı günü yapılan açıklamaya göre yeni kurulan startupları desteklemek üzere tasarlanmış Start Path adlı kuluçka programında artık kripto para ve blockchain şirketlerine de yer verilecek.

2014’te kurulan ve şimdiye dek 250’den fazla startupın yer aldığı programın kripto para tarafındaki ilk üyeleri  GK8, Domain Money, Mintable, SupraOracles, STACS, Taurus ve Uphold oldu.

Merkezleri ABD, İsviçre, Singapur farklı ülkelerde bulunan ve varlıkların tokenlaştırılması, verilerin doğruluğu, dijital güvenlik gibi alanlarda çalışmalar yapan bu şirketler “insanların ve kurumların kripto para almasını, harcamasını ve tutmasını kolaylaştırmak” için Mastercard ile iş birliği yapıyor olacak.

Mastercard Dijital altyapı ve Fintech Başkan Yardımcısı Jess Turner, dijital para ekosisteminde 2015’ten beri faaliyet gösteren Mastercard’ın bu alanda “kilit bir rol oynayabileceğini” ve “kripto paranın geleceğini şekillendirebileceğini” söyledi.

Mastercard, işletmelerde kripto parayla ödeme yapılabilmesini kolaylaştırmak için yakın zamanda USDC’nin üreticisi olan Circle ile iş birliği yapmaya başlamıştı. 


Görsel: MasterCard (photo.bugz/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!