Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası Başkanı: Kripto Para Konusunda “Daha İnanılır Cevaplar” Lazım

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, perşembe günü yaptığı açıklamalarda kripto paraların Hindistan ekonomisine ne gibi bir katkı sunacağı konusunda “daha inandırıcı cevaplara” ihtiyaç duyduklarını söyledi.

  • Hindistan Merkez Bankası Başkanı, 9 Eylül tarihli konuşmasında, “Kripto para konusunda finansal istikrar bakımından ciddi ve büyük kaygılarımız var. Bunu hükümete de ilettik.” dedi.

  • Shaktikanta Das, kripto paralar ile ilgili kaygılarını haziran ayında da bugünküne benzer ifadeler ile dile getirmişti.

  • Resmi olmayan verilere göre ülkede toplamda 15 milyondan fazla kripto para yatırımcısı ve 350’den fazla kripto startup’ı bulunuyor.

  • Regülasyon çalışmalarında kararın artık “hükümete düştüğünü” söyleyen Das, “Ben özel kripto paraların ilerleyen dönemlerde Hindistan ekonomisine ne gibi bir katkısının olacağı konusunda daha inandırıcı yanıtlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İkna edilmemiz için daha inanılır açıklamalar, yanıtlar lazım.” açıklamasını yaptı.

  • Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto paraları regüle edecek tasarı için kabineden onay beklediklerini açıklamıştı.

Görsel: Shaktikanta Das (Basın bürosu/Hindistan hükümeti, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!