Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’deki SIX, Dijital Varlık Borsası Olarak Lisans Alan İlk İsim Oldu

İsviçre’nin finansal piyasalarını düzenleyen FINMA, ülkenin finans merkezi adına bir ilke imza atarak dijital menkul kıymetlerin token şeklinde alınıp satılmasına ortam sağlayan SIX Digital Exchange ile SDX Trading’e faaliyet izni verdi.

  • SIX Digital Exchange’e bağlı olan SDX Trading AG, FINMA’dan aldığı lisans doğrultusunda dijital menkul kıymetler için alım-satım, takas ve saklama hizmeti vermeye başlayacak.

  • 2018 yılında kurulan SIX Digital Exchange, bu hizmetleri sunmak için R3 tarafından geliştirilmiş Corda adlı blockchain platformunu kullanıyor.

  • FINMA tarafından verilen lisanslar; SIX Digital Exchange’in bir merkezi saklama kuruluşu, SDX Trading’in ise bir borsa olarak faaliyet göstermesini sağlayacak.

  • SIX Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Zeeb, bunun “dijitalleşen sermaye piyasalarını, ana akımın bir parçası haline getirmek” için önemli bir adım olduğunu söyledi.

  • SIX Digital Exchange, önümüzdeki aylar boyunca dijital varlıklar için global bir likidite ağı oluşturmak için çalışacak.

Görsel: barockschloss/Flickr (görsel Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!