Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Intelligence: ETH, 2021’deki Hızını Korursa BTC’yi Devirebilir

Bloomberg Intelligence analistlerine göre ether (ETH), bu yıl bitcoin (BTC) karşısında yakaladığı ivmeyi muhafaza ederse onu 2023’e doğru tahtından edebilir.

  • Bitcoin’i “değer saklama aracı”, Ethereum’u ise merkeziyetsiz finansın (DeFi) “yapı taşı” olarak nitelendiren analistler, her ikisinin de değerinin artmasına muhtemel gözle bakıyor.

  • Bloomberg Intelligence’ın eylül ayı için yayımladığı raporda, bitcoin için 100.000 dolar, ether için 5.000 dolar sayılarına işaret edildi.

  • Bitcoin’in, 2021’in başından beri %300’den fazla değer kazanmış ether’ı izlemesi halinde fiyatının 100.000 doların üstüne çıkabileceği belirtiliyor.

  • “Özellikle geçen yılki arz kesintisi düşünüldüğünde, biz bunu yüksel bir ihtimal olarak görüyoruz. En büyük değer artışları hep halving-sonrasındaki yıllarda görüldü ve (bitcoin’in) 2021’de göreceği 4 katlık bir büyüme, 2013’teki 55 katlık ve 2017’deki 15 katlık büyümenin yanında küçük çaplı kalır.”


  • Halving; dolaşıma giren bitcoin miktarını yarı yarıya düşürürken öbür tarafta yapılan Londra güncellemesi de dolaşımdaki ether miktarını düşürmeye başladı.

  • Bloomberg Intelligence analistleri, non-fungible tokenlar (NFT) sayesinde daha çok talep görmeye başlamış ve “internetin parası” olabilecek ether’ın enflasyon oranının, zamanla bitcoin’in enflasyon oranının altına düşebileceğini belirtti.

  • Altyapı sağladığı stablecoinler ile “dijital dolar dominansına” ev sahipliği yaptığı belirtilen ether için, “Eğer Ethereum’un fiyat artışı bakımından bitcoin’e karşı 2021’de gösterdiği hız korunursa, (ether’ın) piyasa değeri 2022’nin sonuna doğru (bitcoin’in) piyasa değerini devirebilir. Bizim grafiğimiz, böyle bir geçişin 2023’e doğru olabileceği şeklinde, daha gerçekçi bir öngörüde bulunuyor.” dendi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!