Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Türkiye, Banka Hesaplarının Boş Olduğu İddiasını Yalanladı

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in Türkiye ayağı Binance TR, şirketin banka hesaplarının boş olduğu iddiasını yalanladı.

  • Hürriyet’in haberine göre Binance Türkiye hesabına aktardığı 240.000 doların 4 dakika içinde buharlaştığını iddia eden Beşir Baran adlı şahıs, şirket hakkında yaptığı savcılık başvurusunun yanında yeni bir dava açtı.

  • Baran’ın ihtiyati haciz talebinde bulunmasının ardından Mersin 4. İcra Müdürlüğünün şirket merkezindeki haciz işlemi için İstanbul’a yazı gönderdiği ve Binance Türkiye’nin bağlı olduğu BN Teknoloji AŞ için 40 bankaya haciz müzekkeresi yazdığı aktarıldı.

  • Habere göre şirket adına herhangi bir taşıt veya taşınmaz kaydı bulunmazken, 14 banka kendilerinde şirkete ait para bulunmadığı yönünde yanıt verdi.

  • İstanbul İcra Müdürlüğü ekiplerinin şirketin Şişli’deki adresine gitmesinin ardından tutanak tutuldu.

  • Avukat Abdullar Acar, haciz işlemi ile ilgili yaptığı açıklamalarda “4-5 saat süren haciz işleminde şirketin tek bir yetkilisini dahi göremedik. […] Nerede olduğu belli olmayan, tamamen hayali bir firma. Bir muhatap bulamadık.” dedi.
Trbinance.com’da yer alan bilgilere göre Binance Türkiye’nin ofis adresi

  • İddialar hakkında açıklama yapan Binance Türkiye İletişim Ekibi, “pandemide uzaktan çalışılmasına” karar verildiğini, şirket avukatının hukuki süreç kapsamında şirket adresine intikal ettiğini ve “şirketi temsil eden kimsenin bulunmadığı” iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

  • “Şirketin banka hesaplarının boş olduğu iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Zira, ülkemizde çalıştığımız bütün bankalardaki hesaplarımız aktif durumda olup iddiaya konu tutarı fazlasıyla karşılayacak bakiye mevcuttur.”


  • Binance, Türkiye’deki ayağını “Türkiye’deki kullanıcıların doğrudan banka kanalı üzerinden Türk lirası yatırma ve çekme işlemleri yapabilmesi ve TRY işlem çiftleri ile doğrudan kripto para alım satım işlemleri gerçekleştirebilmesi için” Eylül 2020’de açıldı.

  • Şirket geçen ayki açıklamasında global platformdaki Binance Leveraged Tokens, opsiyonlar, vanilya opsiyonları ve vadeli işlemler gibi ürünler için verdiği Türkçe dil desteği kaldırdığını belirtti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!