Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance TR Hangi Kripto Para Birimlerini Destekleyecek?

Kripto para devi Binance öğleden sonra bir basın duyurusu yayınladı ve Türkiye pazarına giriş yaptığını açıkladı. Binance ülkemizdeki faaliyetlerini bundan böyle Binance TR ismiyle, Trbinance üzerinden yürütüyor olacak.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ABD, Uganda gibi ülkelerin ardından Türkiye’ye yönelik de bir yerelleştirme politikası izleme kararı aldı. Ülkemizdeki çalışmalarını birkaç ay önce hızlandıran ve belli başlı bankalarla ortaklık kuran Binance; artık Binance TR adı altında hizmet verecek.

binance-tr-kripto-para

Türk Lirası ile Kolayca İşlem

Binance’in bugün yayınladığı basın duyurusuna Binance TR kullanıcıları borsada ister kripto para ile ister itibari para ile işlem yapabilecekler. Binance TR platformunun teknolojik altyapısı ve güvenliği Binance Cloud aracılığıyla sağlanacak. Likiditesini de Binance Cloud’dan alacak olan Binance TR’de Türk Lirası ile işlem yapılabilecek.

Yerli Binance kullanıcıları bundan böyle banka hesaplarından doğrudan Binance TR’ye para gönderebilecekler. Kullanıcılar Trbinance.com domaini üzerinden BTC/TRY, ETH/TRY, USDT/TRY, XRP/TRY, BNB/TRY, BUSD/TRY gibi paritelerle işlem yapabilecekler. Yatırımcılar bunların yanı sıra BTC/USDT, ETH/USDT, XRP/USDT, BNB/USDT, BUSD/USDT gibi pariteleri de kullanabilecekler.

Çalışmalar Devam Edecek

Şirket bugünkü basın duyurusunda Türkiye’ye yönelik uzun vadeli planlar yaptığını açıkladı. Bu yüzden yukarıda saydığımız paritelerin sayısı zaman içerisinde artacak ve yerli yatırımcılar daha farklı kripto paralarla da işlem yapabilecekler.

Binance’in Türkiye’ye dair uzun vadeli planlar yaptığını borsanın CEO’su Changpeng Zhao’nun açıklamalarına baktığımızda da görebiliyoruz. Kendisi Türkiye’ye yönelik açıklamalarında şunları söyledi:

“Blockchain kullanımı konusunda öncü bir ülke olan Türkiye buna ek olarak Avrupa ile Asya arasında bir köprü işlevi görüyor dünya ekonomisinde de önemli bir rol üstleniyor. Türkiye’deki vatandaşlar Binance’in kurulduğu günden beri kripto para dünyasına büyük ilgi gösteriyorlar. Türkiye’deki platformumuzu yerli kripto para camiasıyla birlikte geliştireceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment