Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları Düşüşü Fırsat Bildiler

Bitcoin balinaları, son günlerdeki düşüş trendini fırsat bildi. Cüzdanlarında yüklü miktarda BTC’ye sahip yatırımcılar, milyonlarca dolar değerinde hareketler sergiledi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan etkili düşüş ile birlikte Bitcoin balinaları, geçtiğimiz hafta sonu on milyonlarca dolar değerindeki BTC‘yi ellerinden çıkardılar. Whale Alert hesabının Twitter üzerinden paylaştığı bilgilere göre BTC balinaları, önde gelen borsalardan Huobi ve OKEx‘e 5 Eylül’de 6 bin adetin üzerinde, ertesi gün ise 2 bin adet Bitcoin taşıdılar. Yaşanan hareketlilik sonucunda Huobi ve OKEx borsalarına balinalar tarafından 2 günde enjekte edilen Bitcoin değeri 80 milyon doları aştı.

Hem günlük işlem hacimleri hem de piyasa değeri bakımından önde gelen borsalardan biri olan Binance ise diğer iki borsa gibi veriler göstermese de, 5 Eylül günü 2 aşamada, toplam 23 milyon dolar değerinde BTC girişi yaşadı. Borsaların yanı sıra, BTC saklama hizmeti veren Xapo şirketine ise binin üzerinde BTC girişi olduğu bilgisi alındı.

Bitcoin Fiyatına Etkisi Olacak mı?

Piyasa uzmanları, cüzdan hareketlerinin doğrudan kripto para birimlerinin fiyatlarına bir etki etmediğini söylüyorlar. Yani geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen elden çıkarmalar da aslında BTC fiyatını düşürecek bir satış anlamına gelmiyor. BTSE kripto para borsasının kurucusu Jonathan Leoag Decrypt’e yaptığı açıklamada bu şekildeki balina hareketliliklerinin olağan bir şey olduğunu ve birkaç günde bir OKEx borsasına 2 – 3 bin BTC girişinin yaşanabildiğini belirtti.

Gelişmeler üzerine açıklama yapan OKEx CEO’su Jay Ho, bu tarz balina haberlerinin yalnızca hareketliliği gösterdiğini ve bu hareketliliğin sebebinin cevabını vermekten uzak olduğu için belirsizlik havası yaratarak BTC fiyatını aşağı çekebileceğini belirtti. Yine bu anonimliğin piyasanın bir kuralı olduğunu söyleyen Ho, kimsenin balina hareketlerine müdahale edemeyeceğini de ekledi.

Balina Hareketliliği Bu Gelişmeler Sonrası Geldi

ABD hisse piyasasında yaşanan düşüşün, bu balina hareketliliğinin ardından geldiği de gözlemleniyor. Bu hafta teknoloji hisselerinde yaşanan 1 trilyon dolarlık erime ile koordine bir şekilde S&P 500 endeksi de düşüş gösterdi. Aynı zamanda geçtiğimiz haftadan itibaren altın da kayda değer bir geri çekilme sergiledi ve Bitcoin ise neredeyse 2 bin dolar değer kaybı yaşadı.

Pandemi ile başlayan ekonomik kaygıların insanları hisse senetleri, altın ve Bitcoin gibi varlıklara daha fazla yatırım yapmaya ittiği biliniyor. Kripto para analiz platformu Santiment sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla, koronavirüsle bağlantılı bu ekonomik kaygı bitene kadar BTC’nin geleneksel piyasalara, her zamankinden daha fazla duyarlılık gösterebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment