Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Yeni Bir Kripto Para Platformu Geliştirdi

Finans devi Mastercard, dijital merkez bankası para birimlerinin test edilebileceği yeni bir platform geliştirdi. Mastercard’ın geliştirdiği bu kripto para platformu sayesinde söz konusu dijital para birimlerinin kullanım alanları kolaylıkla test edilebilecek.

Mastercard bugünkü basın duyurusunda yeni bir kripto para platformu geliştirdiğini açıkladı. Dijital merkez bankası paraları için özel olarak tasarlanan bu platform merkez bankalarının, ticari bankaların, finans şirketlerinin ve tüketicilerin kullanımına açılacak.

Bankalar Mastercard ile ortaklık kurmaları halinde bu kripto para platformunu aktif bir şekilde kullanmaya başlayabilecekler. Merkez bankaları Mastercard’ın hizmetlerinden faydalanarak dijital merkez bankası paralarının kullanım alanlarını inceleyebilecekler.

blockchain-dijital-kripto-para

Gelişim Sürecini Kolaylaştıracak

Business Wire tarafından aktarılan bilgilere göre Mastercard’ın yeni platformu dijital merkez bankası paralarının gelişim sürecini kolaylaştıracak. Kendi dijital para birimini geliştirmek isteyen finans ve bankacılık kuruluşları bu platform sayesinde hem daha güvenli hem de daha etkili testler düzenleyebilecekler.

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkenin kendi dijital para birimi üstünde çalıştığını biliyoruz. Dijital para birimlerine gösterilen yoğun ilginin farkında olan Mastercard yönetimi, ilgili yetkililere alternatif çözümler sunmayı hedefliyor. Mastercard Dijital Varlık ile Blockchain Ürünleri ve Ortaklıkları Başkan Yardımcısı Raj Dhamodharan, basın duyurusunda şunları dile getirdi:

“Nüfusun finansal katılım oranını artırmak isteyen merkez bankaları, bu ve bunun gibi birçok farklı amaçla dijital paraları araştırmaya başladılar… Merkez bankaları Mastercard’ın yeni platformu sayesinde yerel ve bölgesel ekonomi politikalarını daha kolay bir şekilde hazırlayabilecekler.”

Kamu ve Özel Sektör Bir Arada

Ödeme sektörünün dev ismi Mastercard’ın merkez bankalarına yönelik böyle bir platform geliştirmiş olması bazı isimlerden destek gördü. Bunlardan bir tanesi Dünya Ekonomi Forumu Blockchain, Dijital Varlık ve Veri Politikası Müdürü Sheila Warren oldu. Warren dijital para çalışmalarının kamu-özel sektör ortaklığıyla daha hızlı bir şekilde ilerletilebileceğini düşünüyor ve şunları söylüyor:

“Kamu kuruluşları ile özel şirketlerin dijital para konusunda iş birliği yapmaları, dijital merkez bankası parası kavramının daha iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlayabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment