Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) “Vasil Hard Fork” Test Aşamasını Başarıyla Tamamladı

Geçtiğimiz gün Cardano (ADA) geliştirici ekibi tarafından yapılan açıklamada Vasil hard fork güncellemesinin test ağı üzerinde başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtildi.

Input Output tarafından yapılan paylaşımda başarılı bir şekilde sonuçlanan test ağı deneyinin ardından, ana ağdaki hard fork güncellemesi için sadece 4 haftaya ihtiyaçlarının kaldığı belirtildi. Yapılan paylaşımda “Bu, ana ağ üzerindeki Vasil hard fork’una giden yolda önemli bir adımdır. ” ifadelerine yer verildi. Vasil hard fork’un, blockchain’e “kayda değer performans ve yetenek yükseltmeleri” getirmesi planlanıyor.

Temmuz sonu devreye sokulması planlanan hard fork, “bugüne kadarki en büyük ve en iyi yükseltme” olarak tanımlıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, güncelleme aynı zamanda geliştiriciler için daha yüksek verim, geliştirilmiş komut dosyası performansı ve daha düşük maliyetler sağlıyor.

Vasil hard fork aynı zamanda Cardano yan zincirlerinin birlikte uyum içinde çalışabilmesi açısında da önemli bir güncelleme olacaktır. Basho aşaması olarak tanımlanan bu süreç ağ ölçeklendirmesine odaklanan dördüncü aşamayı temsil etmektedir.

Bu aşamanın sorunsuz tamamlanmasını takiben Voltaire aşaması için çalışmalar başlatılacaktır.Bir önceki aşama olan Goguen, ekosistem takipçisi Cardano Cube‘a göre, düzinelerce merkeziyetsiz finans (DeFi) geliştiricisinin, hızlandırılmış ve kolaylaştırılmış bir altyapı için Cardano ağını tercih ettiklerini belirtti.

DeFi veri sağlayıcısı DefiLlama‘ya göre, Cardano ağı üzerinde aktif olarak 116 milyon dolarlık toplam kilitli değer bulunuyor ve WingRiders merkeziyetsiz borsası 49.7 milyon dolarlık hacimle birinci sırada konumlanıyor. Bir çok yorumcuya göre temmuz sonu ana ağ üzerinde gerçekleşmesi planlanan hard fork’un arından Cardano üzerindeki merkeziyetsiz borsalarda ve bu borsaların hacimlerinde artış bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!