Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi: Kripto Para ve NFT Paylaşımları

İngiliz Ordusu’nun sosyal medya hesapları saldırıya uğradı ve yaklaşık dört saat boyunca ihlal edildi. Saldırganlar, kripto para birimleri ve non-fungible tokenlar (NFT) ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımlar için özür dileyen İngiliz Ordusu, soruşturma başlatacağını ve bu olaydan ders çıkaracaklarını söyledi. Twitter hesabını çalan hackerlar, “The Possessed” ve “BAPESCLAN” adlı NFT koleksiyonlarının sahtelerini paylaştılar ve bazı NFT koleksiyonlarının paylaşımlarını retweet ettiler.

Yaklaşık 4 saat süren olay esnasında The Possessed NFT koleksiyonun üreticilerinden Tom Watson, Twitter hesabı üzerinden bir gönderi yayınlayarak paylaşılan bilgilerin sahte olduğunu ve hesabı şikayet etmeleri gerektiğini söyledi.

Twitter hesabından NFT paylaşımları retweet eden saldırganlar, Youtube kanalının ise ismini “Ark Invest” olarak değiştirdi ve Cattie Wood, Elon Musk ve Jack Dorsey’in yer aldığı videolar yayınladı. Yayınlanan videolarda hackerlar, izleyicilerden para talep ederek bu parayı iki katı olarak geri ödeyeceklerini söyledi.

Resim

Saldırının ardından ihlal sırasında paylaşılan tüm gönderiler ve bağlantılar İngiliz Ordusu tarafından kaldırılırken saldırının arkasında kimlerin olduğu, bunu nasıl başardıkları ve kaç kişinin kimlik avı ve dolandırıcılık bağlantılarından etkilendiği ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!