Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano, Alonzo Hard Fork’unu 12 Eylül’de Düzenleyecek

Cardano (ADA) ekibi, cuma günü düzenlenen toplantıda Cardano ağını akıllı sözleşme teknolojisi ile buluşturması planlanan Alonzo güncellemesinin 12 Eylül’de hayata geçirileceğini duyurdu.

Alonzo güncellemesi için hazırlanmış Mavi ve Beyaz adlı test ağlarının ardından geçen hafta Mor adlı test ağına geçiş yapan Cardano ekibi, Alonzo’yu bundan neredeyse tam bir ay sonra ana ağına da taşımayı planlıyor.

2015 yılında kurulan Cardano, içinde bulunduğu Goguen döneminin bir parçası olan ve ismini matematikçi Alonzo Church’ten alan Alonzo güncellemesinin ardından merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ile tanışacak.

Yazılım mühendisi Kevin Hammond’ın deyimiyle Cardano için “tamamen yepyeni bir dönemin” başlangıcı olan Alonzo; onu Binance Smart Chain, Solana, Polkadot gibi Ethereum’un diğer rakipleri ile aynı çizgiye getirecek.

ERC-20 tokenlarını dönüştürmek için geliştirilen araç, Ethereum tabanlı tokenların Cardano blockchaininde de kullanılabilmesini sağlayacak.

Cardano Foundation, ADA’yı halihazırda listelemiş olan 140’tan fazla kripto para borsasının bu sürece sorunsuz şekilde uyum sağlayabilmesi için önümüzdeki günler boyunca onlarla irtibat halinde kalacak. Borsalar, Alonzo için hazır olup olmadıklarını 1 Eylül’de test ağında yapılacak hard fork sayesinde denetleyebilecek.

ADA fiyatı, CoinGecko verilerine göre geride bıraktığımız son yedi gün içerisinde %44,7 oranında yükseldi ve 2 doların üstüne çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!