Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenerbahçe Token Fiyatı Kısa Sürede Beşe Katladı

Fenerbahçe SK’nin kendi taraftar tokenı olan Fenerbahçe Token’ın fiyatı, bugün kripto para borsası Paribu’da listelenip yaklaşık 30 liradan açılış yaptıktan sonraki ilk iki saat içerisinde 150 liranın üstüne kadar yükseldi.

Fenerbahçe Token (FB), günlük 500 milyon dolardan fazla ticaret hacmi bulunan Paribu’da listelendikten kısa süre sonra Paris Saint-Germain Token’ı (PSG) geride bırakıp borsanın en büyük hacimli kripto parası haline geldi.

Borsada cuma günü saat 14:00’te listelenen token, işlemler açıldıktan sonra yalnızca iki saat içerisinde Türk lirası karşısında 900 milyon liradan fazla ticaret hacmi elde etti. Bazı isimler, fiyatın hızla yükseldiği sırada borsanın sunucusunun çöktüğünü bildirdi.

Fenerbahçe Token 9 Ağustos’ta ön satışa çıkarıldığında tanesi 30 liradan olmak üzere toplam değeri 15 milyon lira eden 500.000 tane token, yalnızca 30 saniye içerisinde tüketildi. Ancak gelecek yıl kullanılması şartıyla tanesi 15 liradan satılan tokenların da tükendiği açıklandı.

Fenerbahçe Futbol AŞ tarafından yapılan KAP bildirimine göre kulüp, düzenlenen bu ön satış sürecinin ardından 268 milyon 500 bin Türk lirası gelir elde etti. Kulüp başkanı Ali Koç, Paribu ile yaptıkları iş birliğinin kulübe uzun vadede bir yayıncı kadar gelir sağlamasını umduğunu söylemişti.


Görsel: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Paribu CEO’su Yasin Oral (Koin Bülteni arşivi)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!