Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BSC Tabanlı Neko Network’e 4 Milyon Dolarlık Saldırı

Binance Smart Chain tabanlı Maze Protocol’ün “deneysel ağı” olarak lanse edilen Neko Network’ün, 11 Ağustos’u 12 Ağustos’a bağlayan gece saldırıya uğradığı duyuruldu. Başlangıçta 4 milyon doların kaybedildiği olayda, saldırganların 1.8 milyon dolar değerindeki parayı iade ettiği ortaya çıktı.

Maze Protocol, saldırının detaylandırıldığı bir gönderide, saldırganların lending protokolündeki bir sızıntıdan yararlandığını belirtti. Bu sızıntının, kullanıcıların ödünç aldığı varlıkların direkt olarak saldırganın cüzdanına gönderilmesini sağladığı bildirildi.

Protokol, açıklamasında, saldırganların ekibe ait bir cüzdana iade ettiği 1.8 milyon doların “kurbanlara ait cüzdanlara dağıtılacağı” ifadesine yer verdi.

Saldırının bilançosu

Maze ekibi, saldırıda parmağı olan 6 adres bulunduğunu, saldırının bir grup çalışması şeklinde gerçekleştiğinin varsayıldığını belirtti. 6 cüzdanın da ele geçirdiği toplam BUSD miktarının 499.423, USDT miktarının 3.620.179, USDC miktarının 2.792, BTCB miktarının ise 1 olduğu bildiriliyor.

3.8 milyon dolar ile saldırıdan en çok zarar gören cüzdan, bir balinaya ait. Toplamda 17 kurbanın olduğu olayda, diğer hesaplar, yaklaşık 296.000 dolar kaybetti.

Ağın core tokenı NEKO, CoinGecko verilerine göre, %41,2’lik bir düşüş ile 261,45 dolardan işlem görüyor.


Görsel: Hacker (Pixabay, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!