Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Güney Kore’deki Ödeme Seçeneklerini Kısıtlandırdı

Kripto para borsası Binance, cuma günkü duyurusunda Güney Kore’de Kore wonu için açılmış işlem çiftleri ile ödeme seçeneklerinin bugün itibarıyla kapatıldığını açıkladı.

Güney Kore’deki ürün yelpazesinde güncellemeye giden Binance, Kore wonu ile yapılan ödemeleri durdurmaya ek olarak ülkedeki eşten-eşe (P2P) uygulamaları kapatıp, Korece için dil desteği sağlamayacak.

Binance’in açıklamasında, “Korece olarak yönettiğimiz herhangi bir resmi Telegram veya başka bir online iletişim kanalı olmadığını da belirtmek isteriz.” ifadesine yer verildi.

Yazın başından beri farklı kıtalardaki birçok regülatör, Binance hakkında uyarı metni yayımladı. Borsanın CEO’su Changpeng Zhao, temmuzda yaptığı açıklamalarda, “Faaliyet gösterdiğimiz yer neresi olursa olsun, oradaki yerel kurallara uyma konusunda kararlıyız.” açıklamasında bulunmuştu.

Binance, Güney Kore pazarında faaliyet gösterebilmek için geçen yıl yerel çapta kendisine bağlı bir borsa kurdu. Aralık 2020’de, borsanın “düşük hacim” sebebiyle kapatılacağı açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!