Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Kripto Regülasyonları Olumlu Birer İşaret

Kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, çarşamba günü yayımladığı açık mektupta yasal regülasyonların “olumlu birer işaret” olduğunu ve insanların bu sayede kripto para piyasasına girerken kendilerini “güvende hissedebileceklerini” açıkladı.

Changpeng Zhao, kullanıcıların paralarını korumak için kurulmuş Secured Asset Emergency Fund’dan (SAFU) örnek vererek son 4 yıl içerisinde müşterileri korumak için çeşitli adımlar attıklarını söyledi.

Müşterileri korumak için regülatörler ile de iş birliği yaptıklarını söyleyen Zhao, 2021’in başından beri 5.600’den fazla soruşturma talebine yardımcı olduklarını, bu sayının 2020’dekinin 2 katı olduğunu belirtti.

Kripto, “herkesin günlük hayatında” yer edinebilir

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, son birkaç hafta içerisinde Japonya, Birleşik Krallık, Cayman Adaları, Singapur ve Tayland gibi ülkelerde değişken ölçülerde baskı ile karşılaştı.

Binance CEO’su, farklı ülkelerde daha açık ve net kripto regülasyonlarına duyulan ihtiyacın, 4 yıl içerisinde “büyüdüğünü” söyleyerek, “İyi geliştirilmiş hukuki bir altyapının, uzun vadede kripto parayı herkesin günlük hayatının temel bir unsuru haline getirecek, sağlam bir temel olacağına inanıyorum.” dedi.

Binance bünyesindeki yasal uyumluluk ekibini bir yılda 6 kat büyüttüklerini ve bunun için yeni ortaklıklara imza attıklarını belirten Zhao, “Faaliyet gösterdiğimiz yer neresi olursa olsun, oradaki yerel kurallara uyma konusunda kararlıyız.” açıklamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!