Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs: Ethereum, Bitcoin’in Yerini Alabilir

Goldman Sachs ekibi, salı günü hazırladığı bir raporda Bitcoin’in ardından piyasanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum’un (ETH), bir değer saklama aracı olarak Bitcoin’in yerini alabileceğini belirtti.

ABD’nin bankacılık devi Goldman Sachs, kripto para piyasası özelinde yaptığı değerlendirmede, “Gerçekten kullanılabilme potansiyeli en yüksek olan kripto paranın Ethereum” olduğu ifadesine yer verdi. Business Insider’ın aktarımına göre Ethereum’un, “akıllı sözleşme aplikasyonları için kullanılan en popüler platform olduğu” belirtildi.

Goldman Sachs’in müşterilerine gönderdiği nota göre Ethereum, bazı pratik açılardan yetersiz kalan Bitcoin’i zaman içerisinde geride bırakabilir.

Raporda kripto paralar yalnızca kendi içlerinde değil, altınla da kıyaslandı. Goldman Sachs’in analizine göre hangi kripto para zirveyi çekerse çeksin, herhangi bir kripto paranın yakın gelecekte altını alt etmesi mümkün durmuyor.

Goldman Sachs, “Altın, hisse senetleri ve döngüsel emtialar ile nasıl rekabet ediyorsa, kripto parayla da öyle rekabet ediyor. Altını enflasyona karşı alınmış koruyucu bir hedge; kripto parayı ise enflasyona karşı alınmış riskli bir hedge olarak görüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, kripto paraların kendi aralarında rekabet ediyor olmalarının da bunların birer güvenli liman haline gelmesini önlediği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!