Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’da Binance Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

Tayland’ın finans regülatörü Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), gerekli lisansa sahip olmamasına rağmen Tayland pazarında kripto para borsası olarak faaliyet gösterdiği iddiasıyla Binance hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tayland’ın regülatörü tarafından cuma günü yapılan açıklamaya göre Binance, lisansı olmamasına rağmen müşterilerine kendi sitesi üzerinden kripto para alım-satım hizmeti verdi. Şirketin, Tayland pazarında “Binance Thai Community” adlı bir Facebook sayfası üzerinden de aktif olduğu belirtildi.

Binance’e konuyla ilgili 5 Nisan tarihinde bir uyarı gönderildiği fakat borsanın, bu uyarıya zamanında dönüş yapmadığı vurgulandı. Binance’in kripto para şirketlerinin tabi olduğu yasayı ihlal ettiğini öne süren SEC, borsa aleyhinde bir hukuki süreç başlattı.

Mahkemenin ne yönde karar alacağı bilinmezken, ilgili yasaların ihlalinin iki-beş yıl hapis cezası ve 200.000 ile 500.000 baht (yaklaşık 54.000 lira ile 135.000 lira) değerinde para cezasıyla sonuçlanabileceği açıklandı. Bu para cezasına, yasanın ihlal edildiği fazladan her gün için 10.000 baht (yaklaşık 2.700 lira) eklenebiliyor.

Son birkaç hafta içerisinde Birleşik Krallık, Cayman Adaları, Japonya, Kanada ve Singapur’da sorunlar yaşayan Binance, “regülatörler ile iş birliği” yaptığını belirtmişti. Borsa, henüz Tayland’daki suç duyurusuna ilişkin açıklama yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!