Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Çinli Bitcoin Madencilerinin Fiyatı Düşürmesinden Korkuluyor”

Bitcoin blockchainindeki aktif adreslerin sayısı, 1 yılı aşkın süredir hiç olmadığı kadar az. Kripto para borsalarındaki hareketliliğin de durulmuş olması, piyasanın geleceğine dair oluşmuş bir “korkunun” yansıması olabilir.

Kripto para piyasası bir süredir yukarı yönde kuvvetli bir ivme yakalayamazken, Bitcoin ağındaki hareketliliğin azalmaya başladığı gözlemlendi.

  • Glassnode verilerine göre aktif Bitcoin adreslerinin yedi günlük hareketli ortalaması, bu hafta içinde Nisan 2020’den beri görülmüş en düşük sayı olan 758.165’e kadar düştü.

  • CoinDesk’in aktarımına göre ByteTree Asset Management CIO’su Charlie Morris, bunu piyasadaki “talebin zayıflamış” olduğuna dair bir gösterge olarak yorumladı.

  • Yine Glassnode verilerine göre Bitcoin ağındaki günlük işlem sayısının yedi günlük ortalaması, Mart 2020’den sonra ilk kez 300.000’in altına indi.

  • Bir CryptoQuant analisti, son zamanlarda Bitcoin borsalarında pek sıra dışı hareket olmadığını ve “(borsalara) giren ve (borsalardan) çıkan para miktarında rahatsız edici bir eksiklik olduğunu” söyledi.

  • Bitcoin Magazine ekibinden Dilution-proof, madencilerin cüzdanlarında tutulan Bitcoin miktarında 6.000-7.000 civarında eksilme olduğunu ve insanların “Çinli Bitcoin madencilerinin, fiyatı daha da düşürmesinden korktuklarını” söyledi. Fakat ona göre madencilerden gelen satış baskısı, uzun vadede bakıldığında makul düzeyde duruyor.

bitcoin-dillution-proof

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!