Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA), Bugünkü Alonzo Duyurusu Öncesinde Üçüncülüğe Yükseldi

Ağa akıllı sözleşme işlevini getirecek olan Alonzo hard fork’unun yakın zamanda uygulanacağı beklentisiyle gündeme gelen Cardano’nun kripto parası ADA, bugün 2 doları aşarak mayıs ayının sonundan beri görmediği seviyelere yükseldi.

Cardano’nun arkasındaki isim olan Charles Hoskinson, bu haftanın başlarında paylaştığı bir videoda, “cuma günü gerçekleşeceğini” belirttiği ve ayın ortasına kadar yaşanan değişimlerin ele alınacağı etkinlikte Alonzo hard fork’unun ana ağa geleceği tarihi açıklayacaklarını söylemişti.

CoinGecko verilerine göre videonun paylaşıldığı 10 Ağustos tarihinden bu yana yükseliş yaşayan ADA’nın fiyatı, günün ilerleyen zamanlarında gerçekleşecek olan etkinliğin öncesinde %12.8’lik bir yükseliş yaşayarak 2,07 dolara kadar çıktı.

24 saatlik ADA grafiği. Kaynak: CoinGecko

Fiyattaki yükselişin bir sonucu olarak tokenın piyasa değeri 64,7 milyar dolara kadar yükseldi. Bu durum, ADA’nın piyasa değeri ile Binance Coin (BNB) ve Tether’ı (USDT) geçmesi ile sonuçlandı. Yazım sırasında 2,03 dolardan işlem gören ADA, piyasa değeri sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!