Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poly Network’ten Çalınan 600 Milyon Doların Neredeyse Tamamı İade Edildi

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Poly Network’e salı günü düzenlediği saldırı sonucunda yaklaşık 600 milyon dolarlık kripto para çalan hacker, çaldığı paranın neredeyse tamamını perşembe akşamı itibarıyla Poly Network ekibine iade etti.

Poly Network ekibi tarafından açılan Ethereum cüzdanına dün önce 28.953 ETH, ardından sırasıyla 13,8 USD Coin (USDC), 1.032 Wrapped BTC (WBTC) ve 96.9 milyon dolarlık DAI gönderildi.

Hacker çarşamba günü Binance Smart Chain ile Polygon üzerinden yaptığı USD Coin, BUSD, Binance-Peg Bitcoin (BTCB) ve Binance-Peg Ethereum işlemleri ile dolar cinsinden o an için yaklaşık 255 milyon doları iade etmişti.

Paranın iade edilmeyen tek kısmı, saldırı sırasında çalındıktan sonra Tether tarafından bloke konan 33 milyon dolarlık USDT’ten oluşuyor. Bu USDT’ler ancak Tether blokeyi kaldırma kararı alırsa yeniden kullanılabilir hale gelecek.

Tether CTO’su Paolo Ardoino tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, “uygun adımların atıldığından emin olduğu zaman […] bu paraları gerçek sahibine” transfer edecek.

E-posta ile IP adresi SlowMist tarafından bulunan fakat anonim kalan hacker, salı günü düzenlediği saldırıyla merkeziyetsiz finans ekosisteminin dolar cinsinden en büyük saldırısına imza attı.

Kendisine ait bazı bilgiler tespit edildikten sonra Poly Network ekibi ile iletişim kuran hacker, saldırıyı “eğlence amaçlı” yaptığını belirtip, parayı neden iade ettiğiyle ilgilli şunları söyledi: “Asıl umurumda olan şeylerin keyfini çıkardım zaten: Hacklemek & (insanlara) kılavuzluk etmek.”

Hacker bir başka işlemde bıraktığı mesajda kimliğinin ifşa edilmesi ihtimalinin kendisini endişelendirmediğini söyledi.

Hacker, kendisiyle ilgili bazı soru işaretlerini gideriyor (Kaynak)

Görsel: Hacker, Richard Patterson/Flickr (CC BY 2.0 lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!