Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano’da Beklenen Güncelleme Tamamlanıyor

Cardano ağı aylar süren çalışmaların ardından nihayet güncelleniyor!

Ethereum’un rakiplerinden biri olan Cardano, uzun süredir beklenen Shelley güncellemesini en sonunda tamamlıyor. Cardano ağı böylece Byron güncellemesinin getirdiği merkeziyetlikten Shelley ağının getirdiği merkezsizliğe geçiş yapmış olacak.

Güncelleme Tamamlandı

IOHK ekibi bundan birkaç hafta önce Cardano’nun yol haritasını yayınlayarak kripto para camiasında büyük yankı uyandırdı. Charles Hoskinson önderliğindeki IOHK, aylar süren çalışmanın ardından bu haritada yer alan Shelley güncellemesine nihayet ulaştı.

Bugünkü Shelley güncellemesiyle birlikte Cardano ağının artık çok daha “güvenli ve dirençli (robust)” olması bekleniyor. Cardano ağında bundan böyle Ouroboros adlı Proof-of-Stake algoritması kullanılacak. Cardano kullanıcıları bu algoritma sayesinde ağdaki staking havuzlarına anlık olarak kayıt yaptırabilecekler.

IOHK ekibi Shelley güncellemesinin Cardano’yu şahlandırmasını bekliyor. Charles Hoskinson’ın tahminlerine göre önümüzdeki beş yıl içerisinde Cardano tabanlı yüzlerce yeni proje geliştirilecek ve Cardano, Shelley gibi güncellemelerle birlikte büyümeye devam edecek.

Shelley güncellemesine genel bakış, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment