Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Ağı Ethereum Tabanlı Tokenlarla Buluşuyor

Cardano, Ethereum tabanlı tokenların ağa taşınabilmesi için ERC-20 köprüsü kuracağını açıkladı. Köprü, yakında testnet aşamasına geçecek.

Cardano, paylaştığı blog gönderisinde kullanıcıların ERC-20 dönüştürücüsü ile Ethereum ağındaki ERC-20 tokenları Cardano’ya taşıyabileceğini açıklıyor. Dönüştürme işlemi ile kullanıcıların Cardano’nun işlem kapasitesinden ve düşük ücret gibi avantajlarından faydalanabileceklerini söylüyor.

Ethereum ağının işlevsel ancak yavaşlayan ve pahalılaşan bir ağ olduğunu ifade eden Cardano, gas ücretlerindeki artışa değiniyor ve bunun için de işlem kapasitesi, maliyet gibi alanlarda kullanıcılara fayda sunmak istediğini belirtiyor.

ERC-20 dönüştürücü lansmanının, yaz aylarında hayata geçmesi beklenen Alonzo hard forkunu takip etmesi bekleniyor.

ERC-20 dönüştürücü nasıl çalışıyor?

ERC-20 dönüştürücü, kurum ve kullanıcıların Cardano ağına ERC-20 token göndermelerini sağlayan bir araç olarak tanımlanıyor. Gönderilecek tokenlar, Cardano’da aynı değere sahip ve ERC-20 gibi çalışan özel bir tokena dönüştürülecek.

Bu araçtan, tokenlarını Cardano ağına taşımak isteyen kurumlar ve ERC-20 token sahibi kullanıcılar yararlanabilecek.

Aktarılanlara göre, kullanıcılar tokenları birkaç tıklama ile Cardano ağına transfer edebilecek. ERC-20 dönüştürücü hesabına giriş yapan kullanıcılar, dönüştürmek istedikleri tokenları ve miktarı belirterek taşıma işlemi yapabilecek.

cardano-erc20-convert

Çift taraflı hizmet veren araç, bu işlemi daha sonra yapmak isteyenler için tokenlarını Cardano’da yakarak Ethereum ağına geri dönüştürmelerine olanak tanıyacak.

İlk deneme için aday bulundu

Yapay zeka pazaryeri olarak hizmet veren SingularityNET, AGIX tokenını Cardano’ya taşıyarak dönüştürücü için katılım gösteren ilk platform olacak. Yapılacak testlerde kullanıcılar hem Ethereum ağında hem de Cardano’daki işleyişi değerlendirebilecek.

Dönüştürücünün lansman öncesindeki kalite testlerinin son aşamalarında olduğunu belirten Cardano, testler sırasında ortaya çıkabilecek problemleri gidermeyi ve daha fazla geliştirme yapmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!