Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucusu 500 Milyon Dolarlık Ethereum’dan Oldu

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Ethereum sayesinde 500 milyon dolardan fazla para kazanma fırsatı yakaladığını ancak bunu kaçırdığını açıkladı. Buna benzer bir olayı, Bitcoin ile de yaşadı.

Charles Hoskinson, dünkü yayınında Etiyopya’da yaptıkları çalışmalardan, Bitcoin’in eksikliklerinden ve şu ana dek aldığı kötü yatırım kararlarından bahsetti.

Aldığı Etherları sekreterine verdi

Hoskinson, Cardano’ya geçiş yapmadan önce Ethereum’un sekiz kurucusundan biri olarak görev aldı. Kendisine o dönem yaptığı çalışmalar karşılığında 293.000 Ether verildi.

Vitalik Buterin ile yaşanan anlaşmazlık sonucunda Ethereum’dan ayrılan isim, Ethereum’un bu kadar başarılı olacağına bir kez olsun ihtimal vermedim.” dedi. Hoskinson, bu yüzden kendisine ayrılan 293.000 Ether’ı sekreterine verdiğini söyledi. Bunların değeri, yazım sırasında 532 milyon dolardan fazla.

Hoskinson, “Ethereum’un kuruluşunda oynadığım rolün karşılığında hiçbir şey almadım. … Dünyada yatırım tavsiyesi verecek son insanım.” dedi.

“En az gelişmiş ekosistem”: Bitcoin

Fiyatın birkaç dolar olduğu tarihlerde Bitcoin’le Xbox alan Hoskinson, bu işlem yüzünden de milyonlarca dolar kazanma fırsatını kaçırdı. Bu hikayeyi anlatırken Bitcoin hakkında konuşan Hoskinson, onu majör ekosistemler içerisinde “en az gelişmiş olan” olarak tanımladı.

Bitcoin’in piyasa değerinin 1 trilyon doları aşmış olmasını takdir eden isim, buna karşın “Bitcoin ağında token üretemiyorum, tam anlamıyla bir akıllı sözleşme altyapısı bulunmuyor, karmaşık finans sözleşmeleri kullanamıyorum, pull payment yapamıyorum.” dedi.

BTC işlemleri için “yavaş ve pahalı” yorumu yapan Hoskinson, “Bitcoin tüm bunlara rağmen niye ciddiye alınıyor? Çünkü en değerlisi o. Maalesef fiyat, beraberinde bir meşruluk getirebiliyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!