Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri Satış Baskısını Azalttı

Bu yılın başında yüklü miktarlarda Bitcoin satan madenciler, fiyatın yükselişe geçmesi ile birlikte daha az miktarlarda satış yapmaya başladılar. Satış baskısı hafiflerken, Bitcoin yeniden 60.000 dolara yaklaştı ve 57.803 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin, geçen yılın sonunda Aralık 2017’de kırdığı 20.000 dolarlık rekoru egale etti. Madenciler, rekor kırıldıktan birkaç gün sonra piyasada ağır bir satış baskısı oluşturmaya başladı.

Satış baskısında bir aydır azalma var

Glassnode verilerine göre bu baskı, en ağır şekilde fiyat 27.000-32.000 dolar aralığındayken hissedildi. Bu süreçte madencilere ait olduğu cüzdanlardan her gün on binlerce Bitcoin çıktı. Bunların, borsalara gönderilip satıldığı varsayılıyor.

Madenciler, birkaç haftalık bu sürecin ardından tavır değişikliğine gitti. Şubat ayının sonunda, iki ay aradan sonra ilk kez ürettiklerinden daha az Bitcoin sattılar. Bu olay, mart ayının ikinci yarısında yinelendi.

glassnode-bitcoin-btc-madenci-satis

Arz/talep dengesi “iyileşiyor”

Madenci tarafında görülen hareketlilik, borsalardaki Bitcoin arzının azalmasına katkıda bulundu. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bu sayıyı mevcut stablecoin rezervleri ile karşılaştırdı ve “arz/talep dengesinin iyileşmeye başladığını” açıkladı.

cryptoquant-bitcoin-stablecoin-ratio

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!