Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Geliştiricisinden “Ekosistemimize Katılın” Çağrısı

Cardano Vakfı ekibinden Elliot Hill tarafından yayınlanan bir blog yazısında, Cardano topluluğunun tüm üyelerini bir araya getirecek ve Cardano blockchain sistemini toplulukla birlikte geliştirecek bir yapı üzerine çalıştıklarını söyledi.

Son zamanlarda sistemini geliştirmek için yaptığı iş birlikleri ve çalışmalarla gündeme gelen Cardano, gelişime yönelik yeni yollar arıyor. ADA kripto parasının işlemleri için 2017 yılında kurulan ve bir blockchain interneti haline gelen Cardano, blockchain sistemini daha iyi hale getirebilecek yolları Cardano topluluğu ile hayata geçireceklerini açıkladı.

Elliot Hill yayınladığı yazıda, topluluğun tüm bölümlerinin bir araya getirilerek ortak hedeflere ulaşmak için birlikte hareket eden bir ekosistem oluşturulmasının planlandığından bahsetti. Cardano Vakfı’nın topluluktaki tüm üyeleri bir araya getirerek blockchain sisteminin her noktasına ulaşabilmeyi hedeflediğini söyleyen Hill, bunun topluluğu birbirine bağlayacağını ve gelişime katkı sağlayacağını da ekledi.

Yeni Ekosistem Geliştiricilere Uygun Olarak Hazırlanacak

Topluluk içerisindeki geliştiricilerin yeni oluşturulacak ekosisteme önemli katkılarda bulunabileceğini aktaran Elliot Hill, Cardano sisteminde sunulan tüm imkanların kullanılabilmesine olanak sağlayan bir Geliştirici Portalı hazırladıklarını ve portala giriş için ön kayıtların yakında başlayacağını duyurdu.

Geliştiricilerle birlikte açık kaynaklı bir topluluk oluşturulması amaçlandığını duyuran Hill, ekosistemin en değerli katılımcıları olarak geliştiricilerin görüldüğünü söyledi.

Goguen Projesi İlgi Çekecek

Cardano’nun (ADA) geliştiricisi IOHK şirketi tarafından ADA protokolü üzerinde merkezi olmayan uygulamaların oluşturulmasına olanak sağlayan Goguen yapısı ile şirketlerin ve girişimcilerin de ilgisinin çekilebileceğini belirten Elliot Hill, henüz kurumsal boyutlarda olan ilişkilerin gelecek dönemde topluluğa daha büyük faydalar sağlayabilecek bir düzeye gelebileceğini söyledi.

Cardano sisteminde sürekli bir gelişim hali amaçlandığını aktaran Hill, Cardano Vakfı’nın Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu gibi küresel çaptaki iş odaklı etkinliklere katılarak Cardano’nun gelişimine katkı sağlayabilecek tüm çalışmaları yürüttüğünü belirtti.

Cardano’nun blockchain teknolojisinin başarı ile yayılacağına olan inancından hareketle verdiği örnekte Hill, bir sığır etinin üretimden tüketime kadarki sürecini takip edebilmek için IOHK ile çalışan BeefChain’in Cardano sisteminde başarıyla kullanıldığını söyledi.

Kamuda Blockchain Teknolojisi Benimsenmeli

Blockchain teknolojisinin benimsenmesi için kamu kurumlarının öne çıkması gerektiğini belirten Hill’e göre bankacılık ve finans, denetleme, yönetim ve eğitim kurumları bu noktada önem taşımakta. Cardano Vakfı’nın bu konuya destekçi olduğunu vurgulayan Hill, Hisse İspatı Birliği (POSA) gibi kamusal standartlara yönelik çalışmalarda aktif olarak yer alındığını ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!