Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano, Huobi’de Listelenmesinden Sonra Yüzde 10 Arttı

Akıllı sözleşmeler platformu olan ve borsalarda ADA isimli tokenle yer alan Cardano, Çin merkezli kripto para borsası Huobi’de listelenmeye başlamasıyla birlikte fiyatında % 10 bir artış yakaladı.

Huobi ADA Piyasalarını Heyecanlandırdı

Cardano (ADA) 16 Nisan itibariyle Huobi Pro uluslararası kripto para ticaret platformunda kullanıcıların kullanımına sunulacak ancak ticareti bir gün sonra başlayabilecek.

Cardano’nun kurucusu olan Charles Hoskinson’ın ADA tokeninin Huobi’de yer alacağını doğrulaması ve aynı zamanda bu ay içerisinde geliştiricilerden IOHK’nın bir dizi büyük güncellemeye imza atmasından sonra ADA sahibi kripto tüccarları arasında yeni bir heyecan oluştu.

Bunların yanında kullanıcıların eline daha fazla güç katacak olan Cardano’nun Shelley projesi üzerinde yapılan çalışmalar neredeyse tamamlandı. Bu yılın ikinci çeyreği ve üçüncü çeyreğinde ise hazır olması bekleniyor.

Hoskinson 9 Nisan tarihinde paylaştığı bir blog yazısında, Shelley’in birçok iş akışına ve bilimsel bağımlılığa sahip, büyük bir proje olduğundan bahsetmişti.

Aynı zamanda Shelley’in, topluluk koordinasyonu ve yönetimini içeren birçok sosyal süreci olduğundan bahseden Hoskinson, ağı tamamen kullanıcılara devretmek ve  böylece mümkün olduğunca merkezden uzaklaşmak istediklerini söyledi.

Peki Altcoin Piyasasında Neler Oluyor?

Bitcoin’in son zamanlardaki toparlanmalarıyla birlikte piyasada bir canlılık oluşmaya başladı. Bununla birlikte kripto para piyasasındaki kripto tüccarları, kısa vadede yeni kâr elde etme yolları arayışına girdiler.

Pazartesi gününden itibaren ADA, kripto para endüstrisindeki önde gelen borsalarda en büyük 20 altcoin arasına girmeyi başlarken bir diğer yandan EOS vb. diğer altcoinler, dolar cinsinden değer kaybetti.

Halihazırda ADA’nın üzerinde bir pozisyonda yer alan EOS, geçtiğimiz hafta sosyal medyada yer alan yorumlarda yapılan ileriye dönük tahminlerle tartışmalara yol açtı.

Rakibini hedeflere alarak konuşan Hoskinson, Cardano’nun Ouroboros algoritmasının teknik karakterinin ve etiğinin diğerlerinden farklı olduğundan bahsederek şunları söyledi :

” Açıkça konuşmak gerekirse Ouroboros, EOS veya Bitshares gibi zorunlu, delege edilmiş bir proof-of-stake protokolü değil. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment