Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Köklü Altcoin İçin Yükseliş Umudu: Büyük Güncelleme Milat Olabilir!

Cardano (ADA) ağ geliştiricisi Rick McCracken, yaptığı açıklamalarla gündeme geldi.

Cardano topluluğunda, popüler kripto para biriminin fiyat sorunu üzerine son zamanlarda hararetli bir tartışma başladı. Tartışmanın odağında, ekosistemde faaliyet gösteren bir şirketin hazine’den talep ettiği 200 milyon ADA yer aldı.

Bu tartışmaya neden olan olay, 3UTxO adlı bir risk sermayesi fonunun talebinin sızdırılan belgeleriyle ortaya çıktı. Fon, belirtilen miktarda tokeni, Cardano odaklı seçilmiş start-up’lara ve yenilikçi projelere dağıtmak için istedi.

Ancak bu öneri, birçok topluluk üyesinin tepkisini çekti. Pek çok kişi, bu talebi aşırı bulduklarını belirterek, taleplere karşı çıktı.

Cardano topluluğunun büyük bir kısmı, 3UTxO’nun mevcut döviz kuruna göre yaklaşık 120 milyon dolar değerinde ADA token talep etmesine öfkelendi. Ancak topluluğun önde gelen isimlerinden bazıları, bu tür bir talebin ortaya çıkmasına neden olan diğer faktörleri de gündeme getirdi.

Cardano’nun kaderi bizim elimizde

McCracken 26 Ağustos tarihli paylaşımında, eylül itibariyle Cardano’nun yönetişim sisteminin topluluğun eline geçeceğini belirterten bir açıklamada bulundu.

Topluluğun önde gelen isimlerinden Rick McCracken, ADA’nın piyasa hakimiyetini gösteren bir grafik paylaşarak “Bu sorunu nasıl çözeriz?” sorusunu ortaya attı. McCracken, protokolün 1 Eylül’de topluluğun kontrolüne geçeceğini hatırlatarak, bu geçişin ardından neler yapılması gerektiğini tartıştı.

Bilindiği üzere, 1 Eylül’de Cardano, Chang adı verilen yeni bir hard fork ile karşı karşıya kalacak. Bu etkinlik kapsamında, blokzinciri, 1,5 milyar ADA büyüklüğünde bir hazine ile topluluk tarafından yönetilecek bir döneme geçiş yapacak. Bu miktar, şu anda yaklaşık 900 milyon dolara tekabül ediyor.

McCracken’in paylaştığı grafiklere göre, gerçekten de çözülmesi gereken birçok sorun var. ADA’nın piyasa hakimiyeti, toplam kripto piyasası kapitalizasyonunun sadece %0.63’üne düştü.

Bu durum, Cardano’nun ilk 10 kripto para arasında yerini korumak için mücadele ettiğini gösteriyor. Karşılaştırıldığında, Solana (SOL) %3,4’lük, Ethereum (ETH) ise %15,02’lik bir hakimiyete sahip durumda, diye vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!